Top 5 lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre hidroizolatiile pentru acoperis

Ai o terasa in curte, pe care vrei sa o acoperi cu tabla, astfel incat sa te poti bucura de spatiul de relaxare indiferent daca afara este soare sau ploua? Incepe prin a te documente despre tipuri de hidroizolatii acoperis pe care le ai la dispozitie, intrucat aceste materiale te protejeaza de razele puternice ale soarelui in timpul verii, dar si de infiltratiile de apa atunci cand ploua sau ninge. Cu putina indemanare, te poti ocupa de o astfel de lucrare impreuna cu un prieten sau poti apela cu incredere la o echipa de specialisti, care sa vina la fata locului si sa-ti hidroizoleze terasa, pentru ca mai apoi sa o poti acoperi cu tabla dorita!

Hidroizolatii acoperis cu membrana bituminoasa – de ce sa le folosesti?

Unele dintre cele mai cautate materiale pentru hidroizolatiile de terase este reprezentat de membrana bituminoasa. Aceasta este disponibila pentru tine in suluri de 10 – 15 metri patrati si este realizata din armatura de fibra de sticla ori poliester si bitum, care nu se oxideaza si nici nu isi modifica proprietatile de-a lungul timpului, indiferent de socul termic la care este expus.

Aplicarea membranei bituminoase trebuie facuta prin tehnica lipirii la cald, pentru a se ,,prinde” perfect. Daca te ocupi personal de o astfel de lucrare, ai grija sa folosesti echipament de protectie!

Membrane sintetice sau din PVC/TPO

O alta solutie, pe care o ai la indemana cand vine vorba despre hidroizolatia pentru acoperis este aceea de a folosi membrane sintetice. Montarea acestora este extrem de rapida, indiferent daca spatiul de care trebuie sa te ocupi este unul generos ca suprafata sau, dimpotriva, mai micut. Rulourile cu o latime de 1 -3 metri te ajuta sa acoperi cat mai mult spatiu intr-un timp foarte scurt: le poti monta mecanic doar cu ajutorul unor dibluri speciale chiar si peste vata minerala ori polistirenul extrudat. La final, trebuie sa sudezi cu grija rosturile cu ajutorul unei suflatnte puternice cu aer cald.

Vezi si:  De ce este bine sa citim inainte de a merge la culcare

Membrane lichide

Membranele lichide se numara si ele printre materialele hidroizolante, cu ajutorul carora iti poti proteja acoperisul terasei. Principalul element ce caracterizeaza aceste materiale este faptul ca ele sunt usor de aplicat si ajung chiar si in locurile care iti sunt greu accesibile, fara sa depui un effort prea mare. Daca vrei te asiguri ca adeziunea cu betonul este una perfecta, poti utiliza si amorsa, un material calitativ, usor de aplicat: pune primul strat, apoi armeaza suprafata cu un geotextil din polipropilena ori poliester si apoi adauga cel de-al doilea strat din membrana lichida.

Ai o terasa clasica sau una circulanta?

Pe lista detaliilor care conteaza si de care trebuie sa tii cont inainte de a investi in materiale hidroizolante se numara si tipul de acoperis pe care il ai. Este clasic sau circulabil? In functie de raspunsul la aceasta intrebare, trebuie sa faci diferenta dintre solutiile pe care le poti folosi. Recomandat este sa colaborezi cu experti in domeniu, care iti pot indica cele mai bune materiale pe care sa le folosesti!

Realizeaza lucrarea intr-o zi cu vreme buna

Pentru a te asigura ca materialele hidroizolante adera perfect la acoperisul de care dispui, dar si pentru a avea suficienta vreme la dispozitie sa se ,,aseze”, ideal este sa lucrezi intr-o zi cu soare. Verifica prognoza meteo: ploaia te-ar putea incurca!

Hidroizolații-terase.ro este magazinul online de unde iti poti achizitiona toate cele necesare pentru a te ocupa de terasa de acasa! Nu trebuie sa-ti faci griji nici in privinta transportului, pentru ca acesta iti este asigurat pentru materialele de hidroizolatii: https://www.hidroizolații-terase.ro/.

Vezi si:  Scapa de efectele nedorite ale toxinelor din corpul tau cu Zeolit capsule