Lucrurile de la tine din casa care ar putea transmite gripa si raceala

Young woman drinking tea while covered in blanket

Young woman drinking tea while covered in blanket

Este normal sa ne temem de gripa sau de raceala in avion sau intr-un lift plin cu oameni care stranuta sau care isi sufla nasul. Cum ramane insa cu propria casa?

Iata care sunt sursele de contaminare pe care trebuie sa le supraveghezi la tine in casa, deoarece virusul gripei sau al racelii s-ar putea ascunde acolo.

Intrerupatoarele si clantele de la usa. Microbii se pot raspandi si prin contact atat cu persoanele infectate, cat si cu obiectele pe care acestea le ating. Atunci cand un membru al familiei este racit sau gripat, cu siguranta ca toti ceilalti mebri vor fi si ei contaminati. Locurile obisnuite unde acestia se ascund sunt cele pe care putem des mana dar pe care nu le curatam prea des. Adica intrerupatoarele si clantele de la usi. Deci cand un membru al familiei este bolnav, gandeste-te sa le dezinfectezi si pe acestea cat mai des.

Cestile de cafea si paharele. Stii ca nu trebuie sa bei din aceeasi ceasca sau pahar din care a baut un membru al familiei bolnav. Dar te-ai spalat pe maini dupa ce i-ai dus paharul sau ceasca la chiuveta? Te poti imbolnavi de la cel cu care stai in casa si chiar daca pui mana doar pe toarta de la ceasca sau pe pahar.

Telecomanda televizorului. Mainile murdare ating mereu telecomanda. Oare cand ai curatat-o ultima data? Cel mai bine ar fi sa le cureti macar o data pe saptamana, pentru a inlatura bacteriile si virusii.

Suporturile de la periutele de dinti. Daca esti racit sau gripat, virusii sau bacteriile vor ajunge de fiecare data pe periutele de dinti si de acolo si in suport. Cand esti bolnav deci, pune-o in alt loc, spal-o in masina de spalat vase sau dezinfecteaz-o cat mai des.

Vezi si:  Dieta Rina. Cat de eficienta este si ce presupune?

Robinetul. Doar 39% din persoanele care tusesc sau stranuta se spala mai apoi pe maini. Si chiar daca o fac, isi lasa mai apoi peste tot virusii, de la robinet pana la clantele de la usa sau intrerupatoare.