Chiar daca multi dintre noi nici nu au auzit de steroizi, ei bine, administrarea acestora in scopul de a creste masa musculara are radacini adanci si multi culturisti din intreaga lume isi administreaza steroizi.

Adevarul este ca toti culturistii profesionisti care ii vedem in astfel de competitii se folosesc de aceste produse. Fara steroizi, body buildingul nu ar mai fi la fel…iar asta se intampla de mai bine de jumatate de secol.

Ce este culturismul?

Culturismul este cunoscut si ca “body building” si poate fi definit ca intr-un mod simplu ca: buna definire a corpului. Culturismul este vazut de unii ca un sport, iar de altii ca o simpla activitate. Culturistii profesionisti se antreneaza zi de zi pentru a avea musculatura foarte bine definita, iar in final conteaza aspectul.

Multi spun ca culturismul nu este un sport deoarece castigarea unui astfel de concurs se bazeaza pe aspectul muschilor. Iar pe langa asta, 99% din culturistii profesionisti folosesc fel si del de steroizi si substante dopante pentru a avea aspectul dorit al muschilor. Insa administrarea steroizilor nu inseamna ca exercitiile fizice dispar si dieta aliemntara nu joaca nici un rol! Chiar daca se folosesc steroizi, exercitiile intense la sala sunt de nelipsit, iar dieta alimentara trebuie controlata cu strictete. Multi afirma ca culturismul nu este un sport si datorita faptului ca nu este nici un fel de competitie in cadrul unui astfel de concurs, ci totul se bazeaza pe aspect.

Cand au aparut steroizii?

Testosteronul este primul steroid sintetic aparut pe piata, iar asta se intampla prin anii 1940, urmand ca prin anii 1950 sa apara si Dianabolul – unul din cei mai populari steroizi. Cand au aparut acesti steroizi la vanzare si au inceput sa se faca cunoscute efectele lor, majoritatea sportivilor(indiferent de sportul practicat) au inceput sa se bucure de beneficiile aduse. Cu toate acestea, steroizii s-au folosit si inca se folosesc in special de catre culturisti. In 1960 din ce in ce mai multi culturisti isi administrau steroizi, iar unii dintre ei chiar au incepeau sa capete forme extraordinare ale corpului, cum nu se mai vazuse inainte. Pe la sfarsitul anilor ’60 Arnold Schwarzenegger aducea consumult de steroizi la un alt nivel si tot in acea perioada steroizii au inceput sa devina cu adevara populari nu doar in Statele Unite ci si in intreaga lume. Pe acea vreme existau steroizi de vanzare oriunde, in salile de gimnastica, in farmacii, peste tot. Consumul de produse anabolizante era considerat legal, iar efectele secundare nu erau inca cunoscute.

In perioada anilor ’80 au inceput sa apara si ganduri negative cu privire la consumul de steroizi anabolizanti si incet incet comercializarea si disponibilitatea lor incepea sa se restranga. In anii’90 mass media a inceput sa acuze direct consumul de steroizi, iar aceste produse au capatat in cele din urma un renume negativ, incepand sa se inchida laboratoare si sa devina in cele din urma produse ilegale.

Steroizii in ziua de azi

In ziua de astazi comercializarea steroizilor este legala in foarte putine tari. In cele mai multe cazuri, steroizii ce se bazeaza pe substante ca metandienona, oxandrolon, fel si fel de derivari alte testosteronul si altele, sunt folosite cu succes in medicina in tratarea unui numar variat de boli. Cu toate acestea, consumul de steroizi si comercializarea acestora este considerata contraventie. Dar chiar si asa, toti culturistii profesionisti se folosesc de efectele steroizilor.

Unde gasesc steroizi de vanzare?

Anumite tipuri de steroizi se gasesc si in farmacii, insa sunt comercializati doar pe baza de reteta de la doctor. Si totusi, de unde se aprovizioneaza culturistii? Majoritatea culturistilor profesionisti se aprovizineaza de pe site-uri cu steroizi de vanzare precum Steroizi-Online sau de la surse mai vechi de la salile de forta. Unii proprietari de sali de forta vand steroizi chiar daca legea nu le permite in totalitate.

Chiar sunt steroizii o buna optiune?

Acest subiect este discutabil si difera de la o persoana la alta. Daca mergi la sala doar pentru a-ti mentine un fizic aspectuos si a te mentine sanatos, atunci nu este indicat sa folosesti steroizi. Aceste produse sunt folosite din pacate si de tineri care sunt prea slab documentati si vor sa aiba o masa musculara de invidiat. Steroizii au fel si fel de efecte adverse, iar acest lucru nu este constientizat de toata lumea, tocmai de aceea modul de comercializare al acestora a fost restrans. Insa daca esti un culturist profesionist si ai de gand sa participi la fel si fel de competitii, nu ai incotro si vei fi nevoit sa apelezi la consumul de steroizi, fiindca altfel nu ai cum sa ajungi la un fizic precum ceilalti concurenti.


Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.