autostrazi romania

autostrazi romaniaConform unui studiu realizat de catre Distante Rutiere, numarul total de kilometri de autostrada in Romania este de 730. Conform declaratiei Ministrului Transporturilor, in 2018 Romania ar putea avea 1000 de kilometri de autotrada. Chiar si cu aceasta viitoare realizare tara noastra ramane codasa Europei in acest sens.

Privind din alta perspectiva, anul 2017 se preconizeaza ca fiind cel mai bun pentru construirea de autotrazi, deoarece spun autoritatile vor finaliza cateva dintre tronsoanele importante la care s-au lucrat in anii anteriori. Aici amintim: Sebes – Turda (53 de kilometri), Lugoj – Deva.

De aceea, va recomandam sa utilizati aplicatia noastra gratuita care va calculeaza distanta rutiera, traseul cel mai scurt si rapid, va informeaza in timp real cu privire la starea carosabilului. Astfel veti fi la curent cu noile tronsoane deschise.

Evolutia anuala a autostrazilor oferite de Compania de Drumuri este urmatoarea:

  • 2004: 97 km
  • 2007: 50 km
  • 2009: 42 km
  • 2010: 10 km
  • 2011: 50 km
  • 2012: 164 km
  • 2013: 116 km
  • 2014: 22 km
  • 2015: 12 km
  • 2016: 0 km

La finalul anului 2016 Romania detinea 732 kilometri de autostrada. In comparatie cu tarile dezvoltate ale Europei suntem ultimii din listala acest capitol. Italia detine aproape 7000 de kilometri de autostrazi, Franta detine autostrazi cu o lungime de 12.000 kilometri, si nu in ultimul rand Germania care este renumita pentru drumurile fara limita de viteza inregistreaza 12.845 kilometri.

Pentru a afla date cu privire la starea drumurilor, restrictii de circulatie, distanta afisata pe harta rutiera pe care o veti parcurge in urmatoarea dvs. calatorie cu masina va recomand sa utilizati aplicatia calculator distante rutiere. Completati localitatea, orasul din care plecati si destinatia pentru a va putea indruma catre cea mai scurta ruta, oferindu-va ruta alternativa, pretul estimativ al calatoriei si distanta totala.

Vezi si:  Cum alegeți produsele pentru manichiuri moderne?

Alatura-te comunicatii Distante Rutiere de pe Facebook pentru a primi cele mai noi stiri despre starea drumurilor din Romania si nu numai. Pentru ca se apropie sezonul estival, si drumul catre mare fie chiar si folosind autostrada Soarelui poate fi un calvar, aplicatia noastra va indica si alte rute alternative. Desi ar fi de parcurs cativa kilometri in plus, iar limita de viteza este cea pentru drumuri nationale, chiar si asa evitati in plin sezon statul in coloane de masini, timp si proasta dispozitie. Verificati inaine de a pleca la drum aplicatia noastra care va indica exact gradul de aglomeratie.

Concluzie

Proiecte in curs de derulare exista, avand ca scop final tranzitarea tarii noastre din Bucuresti pana in vama Nadlac, sau Bors pe drumuri cu regim mare de viteza, insa in executie in acest moment sunt sub 100 de kilometri.