Excelenta sursa de vitamina C, mango este un fruct extrem de apreciat in cadrul unor deserturi dar si in cadrul unor preparate dulci-sarate.

Spre deosebire de alte fructe, mango contine mai putine fibre si este mai degraba bogat in glucide. In schimb, poseda un continut bogat de vitamina C, extrem de pretioasa pentru sanatate si pentru imunitate in special. Aceasta din urma participa la productia si la reinnoirea globulelor albe, stalpii sistemului nostru de aparare impotriva bolilor. Un mango de aproximativ 200g are un continut de 57mg, adica jumatate din nevoile zilnice.

Un anti-aging savuros. Mango isi datoreaza culoarea portocalie carotenoidelor, antioxidanti puternici, capabili sa ne protejeze celulele de atacurile impotriva radicalilor liberi, responsabili de imbatranirea prematura. Daca vei alege un mango copt vei observa cum culoarea sa se schimba in functie de varietati. Mango, crud sau gatit, se potriveste de minune cu carnea si cu pestele. In chutney, ii confera o nota de exotism si este delicios amestecat cu iaurturi, inghetate sau creme pentru desert.

Mango este in egala masura bogat in vitamina A si flavonoide precum beta-caroten. Acesti compusi au proprietati antioxidante si sunt importante pentru vedere. In plus, vitamina A este necesara pentru mentinerea mucoaselor membranelor sanatatoase ale pielii. Consumul de fructe naturale care contin beta-caroten este cunosuct pentru faptul ca ne protejeaza organismul de cancerul pulmonar.

Un mango proaspat este o sursa excelenta de potasiu, 100g de mango contine aproximativ 156mg de potasiu. Potasiul este excelent pentru controlul ritmului cardiac si a tensiunii arteriale. In plus, contine cantitati moderate de cupru. Cuprul nu este decat un co-factor pentru un numar mare de enzime vitale precum citrocrom c-oxidaza. Este necesar pentru producerea de cellule rosii din sange. Conform noilor studii, mango ne protejeaza impotriva cancerului de colon, de san, impotriva leucemiei si impotriva cancerului la prostata.


Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.