Nelu Tataru sustine ca nu mai traiam a doua cocoasa de Covid-19 daca se respectau regulile din 15 mai

Nelu Tataru sustine ca nu mai traiam a doua cocoasa de Covid-19 daca se respectau regulile din 15 mai

Nelu Tataru sustine ca nu mai traiam a doua cocoasa de Covid-19 daca se respectau regulile din 15 maiMinistrul Sanatatii, Nelu Tataru a declarat ca nu mai treceam prin a doua cocoasa daca s-ar fi respectat regulile luate dupa relaxarea din 15 mai.  Acesta a mai spus ca in prezent asimptomaticii refuza externarea dupa ce vad cum boala evolueaza. Acceseaza https://reginele.ro/sanatate/ pentru mai multe informatii.

     Iata ce a spus ministrul Nelu Tataru

„Am văzut a doua cocoașă, a doua fază a primului val pandemic în care a fost mai agresiv decât în primul val. În condițiile în care avem un număr mare de cazuri, avem și o adresabilitate și o încărcare pe terapie intensivă. Terapia intensivă este segmentul sanitar care trepidează la un moment dat: am plecat cu un număr limitat de paturi bine dotate, acum avem 1.034 paturi complet utilate, 473 cazuri la ATI. Este momentul pe care-l putem gestiona, dar nu lăsăm doar în baza corpului medical”,  a spus ministrul.

Acesta a subliniat „Când am făcut măsuri de relaxare, începând din 15 mai, le-am făcut în baza unei scăderi a numărului de cazuri. În măsura în care se respectau aceste reguli, nu trebuia să trăim a doua cocoașă”.

In prima faza persoanele asimptomatice cereau sa fie externate si nu voiau sa stea in spital, pe cand in prezent, acestia refuza sa fie externati atunci cand vad cum boala evolueaza.

Ministrul Nelu Tataru a fost intrebat de decesele la nivel nationat in bilanturile Grupului de Comunicare Strategica si a tinut sa mentioneze  „la decese raportăm la nivel național, pentru că avem o confidențialitate pe care trebuie să o păstrăm” .

In prezent Romania a ajuns la un punct in care se pot face 28.000 de teste pe zi.  Ministrul a mai spus ca sunt 4.000 de cadre medicale infectate cu Covid-19 iar pana in aceste momente personalul medical a reusit sa se ridice la inaltimea asteptarilor dar este absolut necesar ca populatia sa evite imbolnavirea.

Vezi si:  Curiozitati Bitcoin