Cand trebuie sa mergi la psihiatru

psihiatrie bucuresti

psihiatrie bucurestiCe este psihiatria?

Psihiatria este acea ramura a mediciniice se axeaza pe diagnosticarea, pe tratamentul sip e prevenirea tulburarilor mintale, emotionale sau de comportament. Psihiatrul este un medic, absolvent al facutlatii de medicina, ce se specializeaza in sanatatea mintala, inclusiv tulburarile de utilizare a anumitor substante. Acestia sunt calificati sa evalueze aspect fizice sau mintale ale unor afectiuni psihologice.

Oamenii cauta o clinica de psihiatrie Bucuresti din mai multe motive, unele dintre afectiunile ce pot aparea pot fi bruste, printre acestea se numara atacurile de panica, halucinatiile, ganduri sinucigase sau auzirea de “voci”, sau pot fi pe termen lung precum starile de tristete, anxietate, lipsa de speranta, oamenii afectati avand impresia ca probleme nu se vor rezolva niciodata, iar aceste stari trebuie tratate deoarece pot afecta viata de zi cu zi a pacientilor.

Cum trateaza un psihiatru?

Deoarece sunt absolventi ai facultatii de medicina, acestia pot sa ceara sis a efectueze o gama variata de analize medicale si teste psihologice, de asemenea vor purta discutii cu pacientii astfel incat sa isi poata contura o imagine clara asupra starii psihice si a celei fizice a pacientului.

Datorita competentelor medicale, psihiatrii pot sa evalueze o gama variata de informatii despre pacient, astfe incat sa poata puna un diagnostic corect si sa lucreze cu pacinetii astfel incat sa realizeze planuri de tratament optim.

Un psihiatru evalueaza toate simptomele pacientului, atat fizice cat si psihice. Acestia ofera atat tratament psihologic, cat si prescrieri de medicamente. Realizeaza tratamente si procedure prin diferite tipuri de terapie.

Unele dintre activitatile pe care le desfasora psihiatrul pot fi: asigurarea de ingrijire urgenta pentru boli mintale bruste; ajuta pacientul la gestionarea unei stari de sanatate mintala pe termen lung; ofera sfaturi despre schimbari ale stilului de viata; ofera optinii si sfaturi, de asemenea, va poate recomanda internarea intr-un spital de specialitate.

Vezi si:  3 destinatii in tendinte pentru 2019

Vizitati un medic specialist in psihiatrie ori de cate ori simtiti nevoia sa discutati cu o persoana competenta despre problemele dumneavoastra. De multe ori, ne putem confrunta cu probleme mintale fara sa constientizam acest lucru, iar aceste afectiuni pot avea consecinte grave.

Multe persoane confunda psihologul cu psihiatrul. Pentru a clarifica diferenta, psihiatrul, precum am precizat mai sus, este un absolvent al facultatii de medicina, spre deosebire de psiholog ce este un absolvent al facultatii de psihologie. Psihologul va rezolva probleme pacientului prin psihoterapie, in schimb, psihiatrul va putea prescrie medicamente.

Starile de confuzie, anxietatea, problemele in familie sau in cuplu, acestea se pot rezolva cu ajutorului unui psiholog. Insa, daca va confruntati cu depresie, halucinatii, ganduri de sinucidere, trebuie sa contactati de urgenta un medic psihiatru. Acesta vat rata si bolile de natura mintala precum schizophrenia sau epilepsia.

O confuzie foarte mare intre cei doi specialisti apare cand vine vorba de renuntarea la un anumit viciu. Intr-adevar, psihologul va poate ajuta sa renuntati la acestea prin terapie, insa daca nu reusiti si doriti sa renuntati, psihiatrul poate veni in ajutorul dumneavoastra si cu un tratament pe baza de medicamente.

Aveti grija de sanatatea dumneavoastra mintala, chiar daca nu va doare nimic, nu inseamna ca nu suferiti in adancul sufeltului, iar aceasta suferinta se poate agrava. Depresia, spre exemplu, poate avea consecinte grave, de aceea va recomand sa consultati un medic specialist in psihiatrie. Acesta va va ajuta sa depasiti perioada dificila prin care treceti si sa va debarasati de greutatile care va apasa.

Vezi si:  Care sunt avantajele atunci cand colaborezi cu un OIREP?

Totodata, este foarte important ca psihiatrul dumneavoastra sa colaboreze cu un psiholog, psihiatria si psihoterapie aduc rezultate mult mai favorabile pentru pacient daca lucreaza impreuna.

Psihaitrul va gasi solutii pentru dumneavaostra din punct de vedere medical, in timp ce psihologul, pe cale psihologica, va va ajuta sa gasiti calea corecta spre vindecare. Aveti grija de sanatatea dumneavoastra mintala pentru a avea grija si de sanatatea dumneavoastra fizica.