Iata de ce este foarte important sa nu sari peste micul dejun

0

Poate ca uiti, poate ca tii dieta, esti mereu contra cronometru si nu mai reusesti uneori sa iei micul dejun. Dar cum ar fi daca ti-am oferi unele argumente irefutabile care te vor convinge ca este foarte important sa nu sari peste prima masa a zilei?

Includerea micului dejun in rutina ta zilnica este ce mai bun lucru pe care il poti oferi corpului tau. Beneficiile acestuia pentru sanatate sunt multiple.

Micul dejun, cel mai bun aliat pentru capacitatile tale cognitive

Micul dejun este cunoscut si sub numele de cea mai importanta masa zilei. Este cel care te poate energiza pana la pranz. Pe langa energie, vine cu un alt cadou: un creier care este in alerta. Daca vei sari peste micul dejun, te vei confrunta cu un risc mai mare de a suferi de dementa senila. Iar cei care prefera sa leneveasca in pat si sar peste micul dejun se pot confrunta cu anumite probleme de sanatate.

Mesele regulate, cheia sanatatii tale

S-a realizat un studiu la Universitatea Hangzhoua analizat peste 3.300 de voluntari cu varsta de peste 55 de ani pentru a le examina obiceiurile alimentare. Rezultatele au fost surprinzatoare: cei care mancau trei mese principale pe zi, cu gustari echilibrate, prezentau semne cognitive foarte pozitive. Pe de alta parte, cei care practicau arta postului de dimineata erau mai predispusi sa aiba probleme de memorie, concentrare si alte functii vitale. Beneficiile micului dejun asupra capacitatii cognitive ar putea fi legate de kriptonita stresului oxidativ si de tulburarile metabolice cauzate de obiceiurile alimentare dezechilibrate.

Vezi si:  Nu trebuie sa fii mireasa ca sa radiezi la o nunta

Micul dejun este masa care poate avea grija de sistemul tau imunitar

Un alt studiu a pus in lumina faptul ca daca sari peste micul dejun iti poti compromite sistemul imunitar. Atunci cand nu mananci nimic dimineata, poti declansa o reacti in lant in creier, care poate afecta sistemul imunitar. Micul dejun este deci cel mai important pentru a pastra capacitatile cognitive si un sistem imunitar de fier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *