Țigara electronica vs țigara normala?

Atunci cand vine vorba despre fumat regulile sunt cat se poate de simple: este nesanatos. Indiferent ca optezi pentru tigara electronica sau pentru tigara clasica, cu tutun, sanatatea nu este punctul forte al acestor produse.

Daca esti pus in fata unei alegeri intre tigara electronica si tigara normala, lucrurile pot sta putin diferit. Diferentele dintre cele doua sunt vizibile, atat din punct de vedere al compozitiei cat si din punct de vedere al impactului pentru societate

Tigara din tutun

Este tigara clasica si este cea mai populara. Din pacate, este dovedit faptul ca are un continut de mii de produse care pot provoca boli grave, precum cancerul de plamani. De asemenea, este extrem de daunatoare relatiei cu cei din jur:

  • Ofera un miros extrem de neplacut;
  • Poate sa genereze fumat pasiv care sa ii imbolnaveasca pe cei din jurul tau;
  • Genereaza fum, care este deranjant in spatiile inchise.

Chiar daca producatorii de tutun au incercat sa ofere solutii cat mai light si cat mai sanatoase, tigara clasica este, fara doar si poate, extrem de daunatoare.

Tigara electronica

Este o solutie aparuta relativ recent ( in urma cu 13 ani) care promite un fumat mai sanatos. Datele de baza demonstreaza ca vapatul unei tigari electronice este mai sanatos, in conditiile in care se inhaleaza un lichid aromat, cu continut de nicotina care alimenteaza dependenta de tigari. Din pacate, nu se stiu cu exactitate reactiile corpului la fumatul electronic pe termen lung, insa cel mai probabil, nu sunt atat de daunatoare precum cele generate de tutun. Pe langa asta, tigara electronica ofera si alte avantaje:

  • Nu este deranjanta pentru cei din jur. Poate sa fie fumata fara probleme oriunde, chiar si in preajma copiilor;
  • Nu genereaza miros neplacut in maini, haine si par.
  • Este mai ieftina decat tutunul clasic. Fumatul electronic s-a dovedit a fi mai putin costisitor, atat pe termen scurt cat si pe termen lung pentru cei care nu pot renunta la obiceiul de a inhala fum.
Vezi si:  Vrei sa investesti in aparate auditive reincarcabile? Afla care sunt avantajele de care te poti bucura!

Exista o multime de tigari electronice pe piata, iar provocarea fumatorilor este aceea de a gasi cele mai bune solutii. Tocmai de aceea, este recomandat sa se opteze pentru solutii din surse de incredere, care ofera garantii pentru compozitie si pentru dispozitivul in sine, cu care se fumeaza.