Celulita la barbati. Cum se poate trata?

Daca in trecut aproape ca numai femeile aveau celulita, in ziua de azi a devenit ceva obisnuit ca si barbatii sa seconfrunte cu aceasta problema. Celulita este o acumulare de tesut
adipos subcutanat care deniveleaza pielea corporala, in special pe cea din zona coapselor, feselor si abdomenului.

Cauzele ce duc la aparitia celulitei nu sunt inca pe deplin cunoscute, cu toate acestea, tulburarile si deficienta androgenului sunt adesea legate de existenta ei. Totodata, deshidratarea, sedentarismul, metabolismul ineficient al organismului si deficientele venoase cronice sunt alte cauze ale aspectului de coaja de portocala al pielii. Un alt lucru cert este faptul ca nu toate persoanele care au celulita au probleme cu greutatea. Asadar, modificarile hormonale par a fi si ele o cauza a aparitiei celulitei. Estrogenul, catecholaminele (hormonii eliberati de glandele suprarenale ca raspuns la stres), insulina, hormonii tiroidieni, prolactina (hormon eliberat de glanda pituitara) si, de asemenea, adrenalina sunt toti vinovati pentru formarea celulitei.

In afara de acestea, dieta si stilul de viata dezordonat sunt considerati alti factori ce duc la aparitia celulitei, in special daca este vorba de consum frecvent de grasimi nesanatoase, alcool, carbohidrati si tutun.

Desi pare o problema suparatoare doar din punct de vedere estetic, celulita ar trebui luata in serios, deoarece, uimitor, aceasta poate imbolnavi organismul. Din fericire, in Romania au aparut tot mai multe centre spa cu fel si fel de metode si tehnici de combatere a celulitei, care trateaza cu succes atat pacienti de sex feminin cat si reprezentanti ai sexului tare. La Centrul Salus, de exemplu, terapeutii ofera pacientilor barbati cu celulita tehnici precum presoterapie, detox la tunel cu infrarosu, criolipoliza, vacuum bipolar cu radiofrecventa si cavitatie. Aceste tehnici determina cresterea fluxului limfatic in asa fel incat sa se stimuleze eliminarea rapida a toxinelor din corp.

Vezi si:  De cat sex are nevoie un cuplu pentru a avea o relatie armonioasa si de durata

Pe piata exista, de asemenea, diferite medicamente ce ajuta la diminuarea aspectului de celulita, insa acestea ar trebui luate doar la recomandarea unui medic specialist. Printre aceste medicamente se numara pentoxifilina, metilxantina, piperoxanul si fentolamina.

Dintre toate aceste cai de combatere a celulitei, specialistii recomanda barbatilor cel mai mult radiofrecventa. Capabil sa elimine celulita de pe abdomen, piept, coapse si fese, acest tratament actioneaza prin producerea unor frecvente radio ce incalzesc tesutul zonei tratate. Este o tehnica neinvaziva care remodeleaza armonios silueta pacientului si este ideala pentru cei care au un stil de viata sedentar.