Stii cum poti fi mai eco in viata de zi cu zi?

Te-ai gandit oare la tot? Chiar daca esti foarte « eco » in viata de zi cu zi, cu siguranta ca exista o modalitate prin care poti schimba asta. Iata cateva gesturi green zilnice la care poate nu te-ai gandit pana acum pentru a proteja mediul.

Fie ca esti extrem de eco sau esti nou in acest domeniu, exista mereu posibilitatea de a te ameliora. Mai ales atunci cand iti pui cateva intrebari.

Ai scos plasticul din viata ta? Stii foarte bine ca plasticul este un lucru periculos pentru flora si fauna. Cel mai bine ar fi deci sa inlocuiesti plasele din plastic cu cele din material. Iar alte obiecte iutile din viata ta, precum paiele, paharele sau farfuriile din plastic pot sa fie si ele eliminate.

Aduni deseurile pe care le vezi? Da, sa recliclezi deseurile e un lucru bun, dar sa treci pe langa cele care zac pe strazi este un lucru foarte urat sau rau. Nu inseamna sa te transformi in menajera ci sa dai un bun exemplu. Gesturi simple din viata de zi cu zi pe care toata lumea ar trebui sa le faca.

Farfuria ta este oare eco? Sa iti adaptezi alimentatia este un punct forte al ecologiei. Pentru ca felul in care sunt cultivate, ambalate, tranformate, gatite si transportate alimentele este un lucru extrem de important. Un lucru care poate afecta starea de bine a noastra, dar si mediul. Consuma doar produse proaspete, bio si de sezon si nu folosi ambalajele sau plasele din plastic. Poti incerca sa limitezi sau sa elimini consumul de carne.

Vezi si:  Pokemon Go: 5 ani dupa, jocul continua sa bata toate recordurile

Mai consumi mancare semi-preparata sau iti comanzi mancare la munc? Un lucru deloc eco deoarece se consuma tone de ambalaje inutile care ar putea sa fie foarte usor evitate.