Tehnici de machiaj care trebuie sa faca parte din ritualul oricarei femei

produse cosmetice organice

produse cosmetice organiceRitualul de infrumusetare al femeilor s-a dezvoltat constant de-a lungul istoriei. Daca la inceputuri instrumentele principale erau din natura, astazi s-au dezvoltat o multime de produse cosmetice bazate pe studii chimice si o gama larga de teste de specialitate. Cu toate astea, tot categoria de cosmetice bio reuseste sa atraga cel mai tare atentia iubitoarelor de make-up. Este si normal, in conditiile in care atunci cand este vorba despre produse organice este vorba si despre riscuri minime asupra pielii si o eficienta foarte buna.

Nu totul tine de produse, insa. Cele care vor un machiaj de foarte buna calitate, pe langa produse cosmetice organice trebuie sa foloseasca si tehnici cat mai corecte. Cei de la rfresh.ro au pregatit, asadar, un set de astfel de tehnici, care ar trebui sa faca parte din ritualul de machiaj al oricarei femei.

5 tehnici si sfaturi esentiale de machiaj

1. Corectorul trebuie sa fie folosit cu cea mai mare grija. Corectorul este extrem de eficient in ascunderea cearcanelor, insa de cele mai multe ori, femeile aplica un strat prea gros care duce la o imagine inestetica. Cea mai buna tehnica de utilizare a corectorului este aplicarea din coltul intern al ochiului pana la jumatatea pleoapei inferioare. Textura produsului este bine sa fie cat mai usoara.

2. Machiajul se aplica doar pe o piele pregatita. Daca se aplica fondul de ten fara o curatare atenta a pielii, ridurile vor fi foarte bine evidentiate. Pielea trebuie sa se bucure de o crema hidratanta cat mai buna inainte de machiaj si chiar de aplicarea unei baze de machiaj, in asa fel incat rezultatele sa fie perfecte.

Vezi si:  Cat de importanta este salteaua pentru sanatate

3. Rimelul nu se aplica pe genele inferioare. Aplicarea rimelului pe genele inferioare este o greseala facuta de foarte multe femei in dorinta de accentuare a pleoapelor inferioare. Este recomandat sa se evite acest lucru. Curbarea genelor inferioare se poate face prin utilizarea unui cleste special si aplicarea a doua straturi de mascara.

4. Atentie mare la conturul de buze. Conturul de buze are rolul de a preveni patrunderea rujului intre liniile de pe marginea buzelor si de a da o forma cat mai placuta buzelor. Totusi, nu trebuie sa se foloseasca oricum. Acest contur se aplica inainte de folosirea rujului si trebuie sa respecte o serie de reguli, cum ar fi faptul ca trebuie sa fie rezistent la apa.

5. Definirea machiajului se face cu o pudra translucida. Cea mai mare greseala pe care o fac femeile este faptul ca aplica pudra mata pe suprafata pielii, ceea ce scoate in evidenta imperfectiunile si batranetea tenului. Pentru a se evita astfel de efecte, este bine sa se aplice o pudra translucida, care da un oarecare luciu pielii. Aceasta estompeaza ridurile si ofera o alura proaspata intregii fete.

Aplicarea corecta a machiajului nu este tocmai simpla. Tocmai de aceea, cei de la rfresh.ro recomanda machiajele profesionale atunci cand sunt destinate unor evenimente importante sau o informare atenta inainte de aplicarea machiajului in regim propriu. Din fericire, se gasesc o multime de produse organice foarte bune si de asemenea, multe sfaturi utile pe care oricine le poate urma fara probleme.