Care sunt cele mai bune strategii pentru a te debarasa de un bagaj emotional?

Se spune ca viata este la fel ca si o calatorie si ca fiecare isi construieste propriul sau bagaj de experiente. Uneori insa, unele dintre ele nu ne lasa sa avansam. Acest bagaj care ne poate ingreuna viata este ceea ce se numeste un bagaj emotional.

Este o expresie care ne duce cu gandul la un ansamblu de experiente ale caror emotii asociate nu au fost inca rezolvate.
Iata insa ce se poate face cu privire la acest subiect.

Recunoaste ceea ce te afecteaza. Poate ca ai incercat sa faci foarte mult timp din aceasta jena un zgomot de fundal. Dar, acum va trebui sa recunosti prezenta elefantului in incapere. Ce te deranjeaza? De unde vine? In acest fel vei sti ce s-a intamplat si sa alegi ce loc sa oferi acestui eveniment in viata ta.

Lasa loc si iertarii. Nu este un lucru usor, dar este eliberator. Sa intelegi faptul ca uneori unele persoane actioneaza din cauza propriilor rani si ca este vorba despre un lucru personal, este un lucru esential.

Este important sa intrerupi acest dialog si aceste idei care alimenteaza resentimentul. Iertarea si compasiunea trebuie sa se aplice si in ceea ce priveste propria persoana. Este vorba despre a intelege ceea ce am facut sau ce am putea face la un moment dat si sa nu ne judecam pentru asta.

Invata sa lasi de la tine. O situatie care te-a afectat… o limita care te-a facut sa te simti mereu intr-o stare de neputinta… trebuie sa crezi si sa creezi in alte povesti posibile.

Vezi si:  Greta Thunberg, adolescenta care va salva planeta

Daca nu poti sa vorbesti persoanei care te-a ranit, incearca sa creezi unele scenarii imaginare. Poti de asemenea si sa ii scrii o scrisoare, chiar daca aceasta nu va ajunge la el niciodata.