De cat sex are nevoie un cuplu pentru a avea o relatie armonioasa si de durata

Passionate bedroom shot of handsome guy with fair hair in bed with attractive woman, hugging her from behind and kissing on shoulder, while her eyes closed. Tender couple in middle of erotic moment. Copy space.

Passionate bedroom shot of handsome guy with fair hair in bed with attractive woman, hugging her from behind and kissing on shoulder, while her eyes closed. Tender couple in middle of erotic moment. Copy space.Daca vei discuta cu un terapeut sexual, vei afla ca in ceea ce priveste sexul, calitatea este mai importanta decat cantitatea. Concentrarea pe calitatea vietii sexuale si a conexiunii cu partenerul este mai importanta decat frecventa actului.

Desigur, fiecare relatie este diferita si nevoile sexuale ale partenerilor variaza de la cuplu la cuplu. Insa, mai mult sex nu inseamna automat si o relatie mai puternica.

Cat de des ar trebui sa faca sex un cuplu?

Nu exista un raspuns corect sau gresit la aceasta intrebare. Fiecare cuplu ar trebui sa faca ceea ce simte ca este benefic pentru relatie, sa aiba raporturi care le aduc placere, bucurie si satisfactie si sa se simta impliniti si multumiti in dormitor.

Exista un studiu desfasurat intre anii 1989 si 2014 despre comportamentul sexual al peste 26.000 de persoane care releva ca un adult mediu face sex cel putin odata pe saptamana, adica de 54 de ori pe an. De asemenea, raportul arata ca, in cuplu, frecventa raporturilor sexuale este de 51 de ori pe an, dar si ca variaza in functie de varsta. Astfel, persoanele de 20 de ani fac sex de 80 de ori pe an si ajung la 20 de rapoarte sexuale in cazul celor de 60 de ani.

Prin urmare, numarul raporturilor sexuale este ceva personal si variaza considerabil de la o persoana la alta, in functie si de varsta. O data pe saptamana este media, dar nu este si raspunsul exact. Pentru unii poate fi prea mult, in vreme ce, pentru altii poate fi prea putin.

Vezi si:  Azi este zi de cumparaturi online

Factori care creeaza probleme in viata sexuala

Daca tu si partenerul tau nu sunteti multumiti de viata sexuala, s-ar putea sa existe cateva cauze. Sexul este o experienta complexa cu numeroase beneficii mentale, fizice si emotionale si este important pentru sanatate, dar si pentru a avea o relatie armonioasa. Factorii care pot afecta viata sexuala in cuplu sunt stresul, batranetea, problemele de sanatate, instaurarea unei rutine, lipsa timpului, viata de familie sau cea profesionala supraaglomerata, incompatibilitatea sexuala, emotionala sau mentala dintre parteneri, etc.

Sexul trebuie sa fie ceva placut si nu un factor de stres si de neplacere si exista modalitati prin care poti ameliora situatia. Hai sa vedem cateva metode prin care poti imbunatati viata sexuala in cuplu.

Explorati-va sexualitatea

Introspectia, descoperirea si explorarea sexualitatii, a fanteziilor si a dorintelor va vor ajuta sa va familiarizati mai bine cu propriul corp si cu cel al partenerului si poate creste pasiunea si atractia in cuplu. Se poate face acest lucru prin masturbare, prin folosirea jucariilor pentru adulti achizitionate discret de pe un sex shop easybox, vizionand filme porno impreuna sau, pur si simplu, discutand si punand in practica diverse fantezii sexuale.

Combateti stresului

Stresul cauzeaza scaderea libidoului si poate fi o piedica in calea unei vieti sexuale implinite. In general, femeile sunt cele mai afectate de nivelul mare de stres, ele confruntandu-se cu excitabilitate genitala scazuta. Prin urmare, daca va confruntati cu aceasta cauza, ar trebui sa discutati si sa gasiti la solutii care sa va ajute sa va relaxati. Poate fi meditatia, tinerea unui jurnal, un curs de dans in cuplu sau alte activitati placute pe care le puteti practica in cuplu.

Vezi si:  Apartamente noi in Berceni de la Aria Homes

Incepeti preludiu inainte de a ajunge in dormitor

Sexul de calitate incepe inainte de a ajunge in dormitor si inseamna mai mult decat atingere fizica, intimitate sau actul in sine. Crearea unui cadru placut si armonios pentru partener, tratarea acestuia cu intelegere, afectiune, bunatate si respect contribuie la realizarea unei conexiuni solide intre voi si este vitala pentru a avea raporturi sexuale satisfacatoare.