Ce imprimanta sa alegi pentru acasa?

Alegerea unei imprimante pentru acasa dintre multitudinea de produse propuse pe piata se pate dovedi a fi o veritabila bataie de cap pentru cei care nu se pricep. Nu intra in panica, in cele ce urmeaza iti vom dezvalui cateva trucuri imbatabile pentru a defini modelul de imprimanta care ti se potriveste cel mai bine in functie de nevoile zilnice.

Imprimanta jet cerneala, laser sau led?

Inainte de a va prezenta principalele trei tehnologii existente pe piata, primul sfat este acela de a alege o imprimanta wifi. Extrem de practica, conexiunea fara fir iti va permite sa imprimi documentele direct de pe computer, de pe tableta sau de pe smartphone. In privinta tehnologiei utilizate, iata cateva sfaturi:

– Imprimanta jet cerneala: pulverizare extrem de fina a picaturilor de cerneala pe hartie. Cost de achizitionare scazut insa costuri de intretinere si incarcare mai ridicate. Este perfecta pentru acasa insa este de evitat la birou.

– Imprimanta laser. Costuri mai ridicate de achizitie insa costuri de incarcare mult mai scazute. Foile sunt scoase rapid. Este eficienta acasa sau la birou pentru a imprima documente rapid.

– Imprimante LED: sistem apropiat de tehnologia laser cu un ansamblu LED si cartuse de toner. Hartiile sunt imprimate rapid. Intretinerea pieselor, costuri de achizitie si de incarcare relativ reduse.

Alege imprimanta in functie de utilizare

Pentru a alege imprimanta potrivita va trebui sa tii cont si de utilizarea de care ai nevoie:

– Imprimare de texte simple si frecvente: opetaza pentru o imprimanta laser cu costuri reduse si imprimare rapida;

– Imprimare de poze ocazionala: alege fara eziti imprimata jet cerneala. Aceasta imprimanta iti permite sa imprimi poze de calitate. Dat fiind faptul ca are costuri de incarcare mai ridicate, o utilizare ocazionala este adaptata;

Vezi si:  Care sunt cele mai bune strategii pentru a te debarasa de un bagaj emotional?

– Daca ai obiceiul sa imprimi in mod regulat atat texte cat si imagini atunci opteaza pentru o imprimanta LED. Investitie pe termen lung, imprimanta LED este adaptata diferitelor sarcini si nu se strica foarte usor.

Sursa: https://www.mediacritik.com/quelle-imprimante-choisir-maison-astuces/