Informatii surprinzatoare despre ras

2 mai este Ziua Mondiala a rasului. Ai stiut acest lucru?

Stiai ca avem tendinta sa radem mai mult atunci cand suntem inconjurati de persoane pe care le iubim, care ne sunt dragi? Sau ca rasul are o multime de beneficii asupra sanatatii? Descopera in acest articol cateva informatii surprinzatoare despre ras.

Ce se intampla atunci cand razi alaturi de cineva?

Conform studiilor, radem mai mult atunci cand suntem in compania unor persoane dragi decat atunci cand suntem singuri.

Cuplurile care rad impreuna sunt mai stabile, mai durabile

Robert Levinson, un profesor de psihologie de la Universitatea Berkeley a facut un studiu asupra mai multor cupluri si a cerut fiecarui partener in parte sa spuna ce i se pare mai enervant la partenerul de viata. Cuplurile care au abordat aceasta situatie stresanta cu zambetul pe buze s-au simtit mult mai bine pe moment insa, in urma acestui studiu s-a dovedit ca aceste cupluri sunt mai implinite.

Maimutele pot rade?

Mai multi oameni de stiinta afirma ca unele animale precum urangutanii sau gorilele sunt capabile sa rada in hohote. Penny Paterson, cel care conduce o fundatie special creata pentru gorile afirma ca Koko, celebra gorila pentru competentele sale lingvistice, era capabila sa emita un sunet special, ho ho ho.

Barbati vs. femei

Un studiu recent arata ca barbatii ar fi mai atrasi de femei atunci cand acestea din urma zambesc sau rad si ca femeile se simt mai atrase de barbatii care se simt increzatori in propriile forte.

Rasul este contagios

Atunci cand auzim pe cineva ca rade, mai ales daca are un ras colorat, avem tendinta sa facem la fel. Ai observat si tu cu siguranta acest lucru. Cel mai adesea, creierul este incapabil sa controleze aceasta pornire.

Vezi si:  Optimistii dorm mai bine decat pesimistii?

Cea mai mare epidemie de ras

Cea mai mare epidemie de ras a avut loc in Tanzania in 1962, atunci cand trei colegi de clasa au inceput sa rada fara oprire, molipsind alti colegi, pana cand insitutia a fost nevoita sa isi inchida portile.