Ce este tehnologia de tip inverter si care sunt avantajele ei

aer conditionat de calitate Vollmax

aer conditionat de calitate VollmaxDaca ai inceput recent sa cauti aparate de aer conditionat cu siguranta ai intanlit in majoritatea descrierilor ca aparatele dispun de tehnologia de tip inverter. Iata ce reprezinta ea mai exact si de ce este important ca un sistem de climatizare sa aibe o astfel de tehnologie.

Ce reprezeninta tehnologia de tip inverter si de ce este un aspect important la aparatele de aer conditionat ?

Desi nu este un tip de tehnologie recent dezvoltata, acesta fiind folosita inca din anii ’90, cu siguranta tehnologia a fost una de succces dat fiind ca inca este utilizata la cele mai noi tipuri de aparate de aer conditionat. De asemenea, gama de electrocasnice care folosesc tehnologia inverter este una foarte larga. Diferenta pana in prezent este una de progres tehnologic. Cu siguranta de-a lungul anilor tehnologia inverter a fost imbunatatita pentru un randament cat mai mare si pentru a satisface toate cerintele clientilor si a stilului de viata modern.

In momentul in care aparatul nu dispune de inverter, acesta functioneaza prin sistemul oprit/pornit. Cand este pornit, aparatul functioneaza la capacitate maxima pentru a atinge temperatura setata de utilizator.

Modul in care functioneaza tehnologia de tip inverter este prin variabilitatea puterii de incalzire si puterii de racire. Practic un aparat cu inverter va porni la capacitate mare si pe masura ce se apropie de temperatura reglata din telecomandata sau smartphone, isi incetineste puterea de a racii/incalzii intrucat se adapteaza la conditiile de temperatura deja existente in incapere. Lucrul acesta este posibil la aparatele cu inverter, printr-o unitate de frecventa care controleaza motorul si compresorul.

Vezi si:  De ce sa promovam o companie de transport mobila

Functionare silentioasa

Avand in vedere stilul de viata modern, agitat si cu mai multi factori de stres, este util ca electrocasnicele din locuinta sa fie cat mai silentioase. Sistemele de climatizare care au inverter indeplinesc aceasta conditie.

De vreme ce aparatul are nevoie sa foloseasca puterea maxima de racire/ incalzire doar la pornire si datorita tehnologiei inverter de ultima generatie acestea sunt extrem de silentioase. Inclusiv la exterior in unitea externa. Zgomotul produs de acestea este sub 20dB.

Consuma mai putina energie electrica

Nu este niciodata de prisos o economie la factura de electricitate, astfel, daca doresti sa-ti achizitionezi un aparat de aer conditionat Daikin, acesta ar fi inca un motiv in plus pentru aparatele cu inverter. Majoritatea producatorilor garanteaza economie la energia consumata cu 1/3 fata de modelele clasice.

Desi investitia initiala este putin mai mare fata de un aparat clasic sau cu o tehnologie mai veche, beneficiile din functia silentioasa si consumul resus de energie, acesta din urma fiind un beneficiu si pentru mediul inconjurator, vor compensa constul initial si chiar depasii in timp aceasta valoare. Mai mult decat atat, prin principiul inverter nu exista fluctuatii de tempertura.