Tipuri de vile disponibile pentru vanzare in zona Capitalei

vile de vanzare bucuresti

vile de vanzare bucurestiIn publicatiile de specialitate si pe site-urile de anunturi gratuite se pot gasi, pe langa o multitudine de oferte de apartamente si garsoniere, o gama foarte diversa de case si vile. Acestea se gasesc pe toata suprafata capitalei, din centru pana la periferie si sunt cladiri de la cele ce pot fi considerate monumente istorice, pana la constructii noi, moderne.

Pentru cei ce doresc sa achizitioneze o casa sau vila in Bucuresti, site-urile de anunturi imobiliare gratuite pun la dispozitia potentialilor clienti de la case mici cu 2-3 camere, pana la vile de 15 sau mai multe camere, ce pot fi foarte bine folosite si ca sedii de firma. Pe site-uri de anunturi imobiliare precum www.flador.ro se gasesc oferte de vile nou construite, in cartiere rezidentiale ce se ridica la cele mai inalte standarde de lux si confort.

Preturile vilelor in 2019

Preturile la vilele de vazare din Bucuresti difera in functie de cateva criterii de baza: numar de camere, suprafata utila, suprafata curtii, cat si utilitatile de care dispune cladirea.

– Preturile la case si vile de vanzare construite inainte de 1977 difera de la 1000 €/m2 util, pana la peste 5000€/m2 util, pretul crescand in functie de zona si de posibilitatea de dezvoltare.

– Contructiile din perioada 1980-1990 se pot gasi la preturi intre 700 €/m2 util pana la 2000 €/m2 util.

– Casele construite intre anii 1990-2000 se pot gasi la preturi mai mici, cu toate ca sunt constructii noi, intre 300 €/m2 si 2000 €/m2, dar in majoritatea cazurilor, acestea sunt pozitionate la marginea orasului.

Vezi si:  Lampa cosmetica cu picior pentru dotari salon

– Constructiile din anul 2000 pana in prezent, perioada in care constructiile au avut o crestere semnificativa se pot gasi la preturi intre 500 €/m2 si 1700 €/m2, dar si in aceste cazuri, majoritatea sunt construite la periferia orasului.

Cum a afectat criza acest segment al pietei imobiliare?

De la inceputul perioadei de criza economica, cerinta de case si vile noi construite de dezvoltatori pentru a fi date spre vanzare la cheie, a scazut foarte mult. Chiar daca preturile sunt acceptabile, avand vile de vanzare la preturi de sub 1000 €/m2 construit, cererea scazuta de pe piata a facut ca firmele sa-si reduca din activitate, iar unele chiar sa se retraga de pe piata.

Din cauza terenului de constructie disponibil, toate aceste case si vile nou construite de catre dezvoltatori se afla in zone destul de indepartate de centrul capitalei, multe din ele fiind noi zone rezidentiale create la marginea Bucurestiului sau in comunele limitrofe.

Cu ajutorul programului Prima Casa este posibil ca acest segment de constructii de vile si apartamente noi sa se revigoreze, dar in acelasi timp e posibil sa apara si unele modificari de preturi pe piata imobiliara.

Ce aduce programul Prima Casa pentru cei care doresc sa achizitioneze o vila?

Daca prin varianta veche a programului Prima Casa persoanele tinere puteau obtine credite pentru achizitionare unei locuinte noi sau vechi sau puteau obtine credit pentru constructie, prin noul program Prima Casa vor putea achizitiona doar locuinte nou construite de catre dezvoltatori.

Pentru cei care doresc o casa mai aproape de centrul capitalei sau o suprafata locuibila mai mare, cu posibilitati de dezvoltare, piata nu va putea fi afectata de programul Prima Casa, acesta avand o limita de creditare, care nu permite cumpararea unei vile in zona centrala sau o vila cu o suprafata construita mai mare de 70-80m2.

Vezi si:  Cateva semne ca este timpul sa iti schimbi locul de munca