Desi este ideal sa termini o facultate, nu toata lumea o face. Faptul ca nu ai o diploma pe care sa scrie inginer sau economist nu inseamna ca nu poti gasi locuri de munca foarte bine platite, care sa nu necesite un astfel de document. Evident, pentru a castiga bine trebuie sa fii pregatit si trebuie sa obtii o specializare, insa de cele mai multe ori, specializarile se obtin mult mai usor si nu necesita 4 ani.

Daca vrei sa iti construiesti o cariera intr-un domeniu in care poti fi platit foarte bine si care nu iti cere studii superioara, iata un top 4 al locurilor de munca perfecte pentru tine.

  1. Controlor aerian. Este unul dintre cele mai bine platite locuri de munca, insa este extrem de stresant. In America, un controlor de trafic aerian castiga aproximativ 120 000 de dolari. Chiar si in Romania salariile sunt cel putin decente, insa stresul este urias, deoarece responsabilitatea unui astfel de angajat este enorma. Pentru a te angaja in domeniu trebuie sa treci extrem de multe teste iar riscurile pe care le ai sunt considerabile, in conditiile in care statisticile arata ca majoritatea controlorilor au o medie de viata mult mai mica decat a oamenilor obisnuiti.
  2. Manageri de transport de distributie. Tot managerierea este cautata, insa de data aceasta in actvitatile de transport si de depozitare. Exista foarte multe locuri de munca in logistica, extrem de cautate.
  3. Detectiv. Desi aceasta meserie este abia la inceput in Romania, pare a fi din ce in ce mai cautata. Sunt multe persoane care isi doresc investigatii private si platesc extrem de bine pentru asta. Pentru a te putea angaja pe post de detectiv ai nevoi doar de o diploma de bacalaureat. Venitul lunar poate sa treaca bine de 1000 de euro, in Romania.
  4. Manager de servicii funerare. Nimanui nu ii place sa lucreze in domeniul mortuar, insa cei care indraznesc castga foarte multi bani. O casa mortuara poate sa aiba profituri considerabile iar un manager de servicii aduce in fiecare an peste 50 000 de dolari in cont.

Este adevarat ca multe dintre meseriile bine platite implica stres. INainte de a te orienta spre un astfel de loc de munca trebuie sa pui in balanta beneficiile si dezavantajele pe care le ofera. Cateodata banii nu sunt chiar totul, asadar, este indicat sa nu urmaresti doar remuneratia atunci cand iti cauti un job.

 


Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.