3 avantaje ale coacerii pizzei la cuptorul cu lemne

3 avantaje - pizza la cuptor cu lemne

3 avantaje - pizza la cuptor cu lemnePentru cei care nu gatesc deloc sau care nu stiu sa foloseasca un cuptor pe lemne, coacerea unei pizza poate fi un proces mai complicat, insa, in realitate nu este deloc asa. Pentru a coace o pizza la cuptorul cu lemne, vei ura aceiasi pasi pe care i-ai fi urmat daca ai fi copt pizza in cuptorul electric sau pe gaz. Singurul lucru care difera este ca in loc sa apesi un buton pentru a aprinde focul, vei face un foc din lemne, care va incalzi cuptorul mult mai bine si care va coace pizza mai rapid si ii va conferi un alt gust, autentic.

Daca este destul de norocos sa stai la curte si sa dispui si de un cuptor pe lemne, nu ezita sa prepari cea mai delicioasa pizza, asta si pentru ca iti vom da 5 motive pentru care sa o faci.

1. Gust si savoare inconfundabila.

Gustul inconfundabil si de neegalat, obtinut prin coacerea in cuptorul cu lemne, este primul motiv pentru care iti recomandam sa incerci pizza pe vatra. Daca nu ai facut-o niciodata, vei fi surprins de diferenta de gust dintre o pizza facuta la cuptorul pe gaz si cea pe vatra. Daca decizi sa cumperi pizza, cauta intotdeauna o pizzerie in Bucuresti care gateste la cuptorul cu lemne.

2. Se pastreaza nutrientii!

Mancarea preparata astfel, implicit si pizza, pastreaza altfel nutrientii. Acest fapt este confirmat atat de catre pizzeri cat si de catre nutritionisti. Faptul ca se gateste asupra unei flacari deschise si pentru timp scurt, face ca ingredientele proaspete precum legumele, sa isi pastreze buna parte din ingrediente. Cum acest cuptor genereaza temperaturi de peste 400 de grade, timpul de coacere a unei pizza va fi extrem de mic, de sub 2 minute. Asadar nutrientii din ingrediente nu sunt distrusi prin ultracoacere.

3. Cuptorul cu lemne salveaza energie

Desi nu acesta este motivul pentru care te apuci sa faci o pizza la cuptor cu lemne, daca iti pasa de mediu, vei considera asta un real avantaj, pe langa toate cele de mai sus. Faptul ca nu consumi energie electrica sau gaz, face din acest cuptor, unul foarte prietenos cu mediul. Nu doar ca vei obtine o pizza delicioasa ci o vei fi preparat intr-un mod in care vei salva energie.

Este adevarat ca focul din cuptor produce fum, insa este mai putin poluant, decat utilizararea energiei care ar fi fost necesara pentru coacerea acestui preparat. Plus ca, ne gandim ca in curtea din spate, nu vei face 100 de pizza si mult fum, ci vei gati doar atunci cand trebuie.

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.