5 ingrediente care te vor ajuta sa degresezi mobila de bucatarie

Cel mai adesea, atunci cand vrem sa degresam mobila de bucatarie, apelam la produse de curatenie din comert, produse care contin numeroase substante chimice.

 

Or, nu este mereu un lucru bun sa apelam la « formulele magice » pe care le regasim in comert. Si chiar daca acestea sunt eficiente, putem apela la produse ecologice, la fel de eficiente, dar economice.

Vei vedea si tu ca sunt cele mai bune alternative la produsele din comert, sunt usor de preparat si nu contin substante agresive pentru mediu sau pentru sanatate.

Aceste produse ecologice contin proprietati dezinfectante care te vor ajuta sa elimini toate bacteriile. Vrei sa stii cum? Iata cinci trucuri simple care te vor ajuta sa elimini grasimea de pe mobila de bucatarie.

Bicarbonatul de sodiu si uleiul de eucalipt. Bicarbonatul de sodiu este unul din cele mai bune produse ecologice pentru a curata intreaga casa, nu doar bucataria. Are o actiune abraziva si absorbanta, eliminand toate reziduurile de grasime care se pot acumula pe mobila. Amesteca astfel 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu 1 lingura de sapun ecologic, 2 cesti de apa si 10 picaturi de ulei esential de eucalipt.

Otetul alb si uleiul de lamaie. Acidul acetic si acidul citric fac din aceasta formula cea mai buna alegere naturala pentru a degresa mobila. Un produs perfect pentru a inmuia reziduurile de grasime acumulate si a elimina texturile lipicioase neplacute. Amesteca astfel o jumatate de ceasca de otet alb cu 10 picaturi de ulei esential de lamaie pentru cele mai bune rezultate.

Lamaia pentru a degresa mobila de bucatarie. Acidul citric din lamaie este cel mai bun agent pentru a elimina grasimea de pe mobila de bucatarie. Are proprietati dezinfectante si poate elimina bacteriile si mirosurile neplacute.

Vezi si:  De ce ar trebui sa ne uitam mai mult la desene animate?

Bicarbonatul de sodiu si uleiul esential de tea tree. Uleiul esential de tea tree este un ingredient puternic care va intari actiunea bicarbonatului.

Otetul de cidru este si el un ingredient foarte bun pentru a elimina grasimea foarte usor. Amesteca-l cu apa si pune-l la incalzit, fara sa il fierbi si gata.