Cele mai populare rase de caini

Chiar daca numeroase persoane aleg sa adopte pisici sau sa cumpere pesti si pasari de tot felul, cainii sunt cele mai populare si mai apreciate animale de pe langa casa omului.

In plus, cu o multime de rase diferite din care putem alege, aceste animale stiu cum sa cucereasca chiar si inimile celor mai exigenti sau mai reticenti. Si bineinteles, ca unele rase sunt mai populare decat celelalte. Iata care sunt acestea.

Cane Corso. Aceasta rasa italiana este foarte apropiata de cea a dogului napolitan. Acest caine foarte „musculos” este cel mai adesea folosit de catre politie si poate cantari intre 40 si 50 de kilograme.

Bull Terrier. Aceasta rasa de caine englezesc se intelege foarte bine cu oamenii, mai ales cu copiii. Cantareste intre 20 si 29 kilograme si poate trai pana la 10-15 ani.

Chow- Chow. Este o rasa de caine chnezesc foarte veche, de mii si mii de ani. Nu este un caine foarte activ, dar ii plac plimbarile regulate. Poate cantari intr 16-41 de kilograme si poate trai pana la 13 ani.

Mastifful englez. Este o rasa de caine de o talie destul de mare, cu o personalitate foarte docila si blanda. Poate cantari intre 54- 113 kilograme si poate trai pana 12 ani.

Akita. Este o rasa de caine japonez, cu o personalitate dominanta, independenta si intensa. Deci un dresaj precoce este mai mult decat esential.

Beagle. Este un caine foarte inteligent si cu un comportament foarte bland. Dar, totusi este foarte determinat si poate sa fie destul de greu de dresat.

Shih Tzu. Este o rasa de caine chinezesc foarte jucausa, fidela si afectuoasa. Dr pot sa fie si putin cam incapatanati si posesivi deci trebuie sa fie dresati de mici.

Vezi si:  Galaxy A52 si A72: Samsung opteaza pentru ecrane 90 si 120 Hz

Yorkshire Terrier. Este o rasa de caine foarte energica si care are nevoie de atentie. Este foarte usor dresat si este foarte fidel.

Bulldog francez. Este o rasa de caine care are nevoie de mare atentie chiar daca nu este foarte activa.

Labrador Retriever. Foarte bland si temperat, este ideal pentru o familie cu copii.

Bulldogul englezesc este cea mai populara rasa din lume. Sunt amabili si rabdatori, chiar daca uneori sunt cam incapatanati. Dar sunt foarte buni cu copiii.