Baloanele ca instrumente de Street Marketing

logo companii

logo companiiInca de cand suntem mici, imaginile copilariei noastre sunt adesea legate de jocul cu baloane. Toti copiii, de generatii intregi, se bucura de aceste obiecte ce par oarecum neinsemnate, dar care aduc atat fericire si atatea zambete. Puteti face un experiment: daruiti-I cuiva, la intamplare, un balon amuzant, si veti obsera cum ii va aparea un zambet pe chip. Sau, daca organizati evenimente, cum ar fi promovarea unui produs, si veti imparti baloane, veti vedea ca toata lumea se va inghesui sa ia macar unul. De fapt, aici voiam sa ajung: la o strategie inedita de marketing: baloane personalizate si Street Marketing.

Baloanele personalizate sunt utilizate pentru a crea o adevarata strategie de marketing pentru promovarea eficienta a unei marci sau a unei companii 100%. Puteti realiza astfel de baloane la firma Coral Balloons, care va pune la dispozitie baloane Bucuresti din latex, folie, cu modele prestabilite (pentru aniversari, botezuri, nunti, majorate etc.) sau personalizate in functie de necesitatea si dorinta dvs.

Exista diferite metode de publicitate, de la televiziune, la anunturi audio si multe altele. Baloanele sunt folosite pentru a acoperi publicitatea mai putin traditionala si au fost concepute pentru a oferi efectul wow! Iar cu baloanele publicitare, in asa numitul concept Street Marketing singura locatie de care aveti nevoie este, ei bine, strada. Cu siguranta, nu trec neobservate si, in plus, toata lumea isi doreste unul, acesta atragand oamenii indirect la evenimentul tau. Simplu, nu-i asa?

Conceptul de Street Marketing este utilizat in principal pentru urmatoarele evenimente:

– inaugurari;

– evenimente in aer liber;

– sponsorizarea propriului brand;

Vezi si:  Rezolutii bune care vor face doar bine planetei in 2018

– promovarea in magazine, prin urmare, un flux mai mare de clienti;

– noi lansari promotionale.

Scopul principal, dupa cum ati inteles, este sa obtineti cel mai mare numar de participari active, si totul cu un buget foarte mic. Street Marketing-ul si marketing-ul cu baloane reprezinta noua combinatie pentru publicitate.

Pentru a atrage atentia, este necesar sa se tina seama de mai multi factori care schimba modul in care se face publicitatea: este necesar, de fapt, ca actiunea publicitara sa fie vizata si, mai ales, neasteptata. Odata ce metodele traditionale sunt abandonate, trebuie sa va bazati pe marketingul creativ, neconventional si viral. Baloanele au avut intotdeauna un potential enorm de a atrage atentia si de a ramane gravate in mintea utilizatorului. In plus, baloanele atrag atentia in masa. Tot ceea ce zboara ne atrage atentia: baloanele publicitare folosesc tocmai acest tip de comportament fundamental pentru a promova orice produs. Baloanele creeaza un impact urias asupra publicului.

Publicitatea are in mod normal doua functii: de a fi un vehicul al informatiei, dar si un instrument de persuasiune si manipulare printr-un limbaj emotional care implica privitorul. Publicitatea pe baloane este in continuare vazuta ca o actiune neasteptata: principiul marketingului stradal este tocmai acela de a crea minuni utilizand metode si spatii publicitare netraditionale.

Publicul isi aminteste de baloane. Este mult mai usor sa va amintiti un brand, un slogan, un produs daca sponsorizarea acestuia are loc intr-un mod original si pe suporturi care sunt usor de utilizat si intuit cu un impact vizual, emotional si viral ridicat. Cati oameni am vazut alergand dupa un balon? Nu putem spune ca am vazut acelasi lucru cu poster publicitar traditional.

Vezi si:  Funerarii: Profesionistii iti ofera servicii de calitate

Baloanele pot avea dimensiuni diferite, in functie de actiunea de marketing pe care doriti sa o organizati si in functie de nivelul publicului pe care doriti sa il implicati. Dupa analizarea succinta a catorva dintre potentialele implicatii ale balonului ca mijloc de comunicare, imaginati-va impactul si potentialul pe care il poate avea logo-ul imprimat pe un balon!