Cum alegi corect DVR-ul pentru sistemul tau de supraveghere?

dahua-dvr-1000_1_3_1

dahua-dvr-1000_1_3_1DVR-ul ( Digital Video Recorder) este cea mai simpla unitate de inregistrare, care functioneaza cu camere analogice sau digitale conectate la ea direct prin fir. Spre deosebire de un NVR, DVR-ul poate functiona fara probleme si fara conexiune la internet, insa nu permite transmiterea imaginilor la distanta.Daca vrei sa stii mai multe si despre un sistem CCTV IP, iti recomandam un articol foarte bine scris, aici: sistem supraveghere video, Astfel poti intelege mai bine diferentele dintre un DVR si un NVR sau dintre un sistem supraveghere analogic (clasic) si unul IP.

Revenind la DVR, un astfel de dispozitiv converteste fluxul video venit de la camerele de supraveghere intr-un format digital, il comprima si il stocheaza pe un HDD extern.

Ai nevoie de un DVR daca alegi sa iti instalezi un sistem de supraveghere video analogic. Daca vrei o calitate foarte buna, trebuie sa tii cont de cateva criterii:

  1. Numarul de canale video/audio. De cele mai multe ori, supravegherea unei locuinte nu necesita foarte multe camere, asadar, este perfect un DVR cu 4 sau 8 canale. Totusi, poti opta si pentru DVR-uri standalone cu 16, 24 sau chiar 32 de canale.

In cazul in care vrei un DVR destinat automobilelor sau un DVR mobil, de regula exista o limita de 4 canale.

  1. dvr_standalone_16_canale_hikvision_ds-7116hqhi-f1n_1Tipul de compresie video. Cea mai populara compresie este H.264, insa poti alege si compresii precum Mpeg-4 sau MJPEG. H.264 permite stocarea unei cantitati mai mari de imagini, fiind varianta mai performanta.
  2. Rezolutia de vizualizare si de inregistrare. Multi dintre cei care aleg sa isi instaleze sisteme de supraveghere video se orienteaza doar catre camere cu rezolutie foarte buna. Este o greseala foarte mare, in conditiile in care DVR-ul are un rol foarte important. Este bine sa te orientezi catre un DVR cu minim 25 de frame-uri pe secunda si cu rezolutie de minim 1280 x 720 px pentru fiecare canal.
  3. Compresia semnalului video si calitatea lui. Este ideal sa urmaresti un bitrate cat mai mic, in asa fel incat spatiul ocupat pe Hdd sa fie cat mai mic.
  4. Interfata pentru utilizator. Este un alt detaliu care conteaza si care poate sa faca diferenta intre un DVR de buna calitate si unul de calitate indoielnica. Daca vrei o experienta foarte buna in utilizarea sistemului de supraveghere video, este bine sa te asiguri ca interfata pe care o are DVR-ul este una cat mai simpla.
Vezi si:  De ce sa alegi un lac pentru parchet pe baza de apa? Afla toate avantajele!

De asemenea, conteaza foarte mult numarul de functii pe care le suporta simultan sau numarul de HDD-uri suportate de aparat. Protectia impotriva socurilor mecanice conteaza foarte mult si ea si de asemenea, conteaza pretul, care este din ce in ce mai mic, insa poate sa varieze in functie de producator si de dotari.