Mituri considerate adevaruri absolute

Faci parte din acele persoane care considera ca este periculos sa trezesti un somnambul si ca alcoolul distruge neuronii? In acest caz iti recomandam sa citesti randurile de mai jos.

Oamenii sunt ghidati fie de creierul stang, fie de creierul drept. Fals. Fiintele umane sunt in realitate ghidate de ambele parti ale creierului. Adesea, o parte este mai activa decat cealalta, in functie de fiecare individ in parte.

Alcoolul distruge celulele creierului. Fals. Asta daca nu esti un alcoolic notoriu. In cazul unui consum moderat, alcoolul stimuleaza mai degraba capacitatile cerebrale, asta conform noilor studii aparute.

Este periculos sa trezesti un somnambul. Fals. Un alt mit destul de raspandit sustine ca un somnamblul nu trebuie trezit sub nicio forma. Adevarul este ca, daca il trezesti, va fi confuz si va face eventual un atac de panica insa nimic periculos. In realitate, lasarea unui somnambul in starea sa ar putea fi un lucru periculos.

Vitamina C ne pastreaza sanatosi. Fals. Vitamina C este intr-adevar importanta pentru sanatate si pentru organism insa nu ne fereste de boli.

In functie de partile limbii, nu simti aceleasi gusturi. Fals. Mai exista cineva care crede in acest mit ? Nu, gusturile diferite nu depind de zonele limbii ci de o parte a creierului care analizeaza senzatiile transmise de gura noastra.

Avem cinci simturi. Fals. Adica oamenii de stiinta din lumea intreaga au ajuns la concluzia ca avem mai mult de cinci simturi chiar daca, cel putin pentru moment, nimeni nu poate spune cu exactitate cate sunt.

Epilarea parului cu lama il face mai gros. Fals. In realitate, este vorba despre o falsa impresie provocata de faptul ca parul este epilat in mod gresit.

Vezi si:  Care sunt cele mai folosite tipuri de structura de rezistenta?

Alcoolul ne incalzeste. Fals. Chiar din contra, alcoolul nu face decat sa scada temperatura corporala, efectul caldurii este provocat de dilatarea vaselor de sub piele.