De ce este bine sa citim inainte de a merge la culcare

Tu ce obiceiuri ai inainte de a merge la culcare? Te uiti la televizor, butonezi telefonul inteligent, bei o cana de ceai sau un pahar cu vin? De cele mai multe ori adormi cu televizorul pornit? Noi iti recomandam sa citesti cateva pagini dintr-o carte in fiecare seara.

Rutina dinainte de a merge la culcare este deosebit de importanta. O solutie care ar putea sa iti fie de ajutor este cititul. Atentie, nu iti recomandam sa citesti pe tableta sau pe kindle, iti recomandam o carte in varianta clasica. Iata motivele pentru care ar trebui sa citesti si tu inainte de a merge la culcare.

Cititul imbunatateste memoria in mod considerabil. Creierul nostru are tendinta de a retine pentru o vreme mai indelungata ultimele lucruri inregistrate inainte de a merge la culcare. In cazul in care vrei sa memorezi cu mai mare usurinta anumite lucruri, citeste-le seara inainte de culcare.

Cititul ne odihneste ochii. Cu conditia sa citesti o carte in varianta clasica, nu una de pe un ecran. Daca esti genul de persoana care are obiceiul ca toata ziua sa stea cu ochii lipiti de ecranul unui computer sau telefon afla ca cititul seara inainte de culcare iti va odihni ochii, iti va oferi acel repaus vizual de care ai atata nevoie.

Cititul reduce nivelul de stres. In acest sens s-a efectuat un studiu peentru a vedea daca cititul seara inainte de culcare reduce sau nu stresul. Iar rezultatul studiului este mai mult decat incurajator, cu ajutorul cititului nivelul stresului scade cu pana la 68%.

Cititul imbunatateste calitatea somnului. Daca de obicei adormi destul de greu afla ca cititul te ajuta sa te gandesti la alte lucruri ceea ce induce somnul. Cu siguranta si tu, ca multe alte persoane, isi organizeaza in gand ziua de maine. Citeste si vei vedea cat de repede vine somnul.

Vezi si:  Copertine retractabile – afla tot ce trebuie sa stii despre acestea