Câteva motive ca vara aceasta să alegi mersul pe bicicletă alături de copilul tău

photo-1537343600209-b4816d69be42

photo-1537343600209-b4816d69be42Copiii adoră mersul pe bicicletă deoarece acesta este rapid și distractiv și le oferă libertate și independență pentru a se deplasa. Și nu, nu trebuie să aștepți până când copilul tău va fi  suficient de mare pentru a începe să se bucure de beneficiile mersului pe bicicletă în familie.

Indiferent dacă tu ca părinte ai fost pasionat de mersul pe două roți înainte de a avea copii, sau poate doar ai început să admiri noua bicicletă a vecinului tău, faptul că ai un copil mic nu trebuie să reprezinte un impediment pentru mersul pe bicicletă. Din contră, acesta poate fi unul dintre cele mai bune momente pentru a începe să folosești  bicicleta.

De ce să circulăm cu bicicleta atunci când avem bebeluși și copii mici?

Datorită faptului că azi există o gamă largă de scaune pentru biciclete și biciclete pentru copii, este mai ușor ca oricând să circuli pe bicicletă alături de copilul tău mic. Dacă folosești un scaun pentru bicicletă, copilul tău poate merge cu tine de la aproximativ 12 luni, sau chiar mai devreme dacă ai o bicicletă specială. Apoi, pe măsură ce copilul crește, poți progresa în utilizarea unei biciclete fără pedale sau poți să îi cumperi o tricicletă sau o bicicletă cu roți ajutătoare.

Este bine să începi mersul pe bicicletă de la o vârstă fragedă, deoarece:

 • îmbunătățește starea de sănătate;
 • stimulează atitudinea mentală pozitivă a ta și a copilului tău – ciclismul poate ajuta la ameliorarea stresului;
 • interacțiunea îmbunătățește legătura cu copilul tău;
 • călătoriți gratuit în oraș;
 • introduci o activitate sănătoasă copilului în timp ce încă e mic;
 • faceți împreună, ca familie, o activitate distractivă și necostisitoare, în aer curat.

Învață-l pe copil să pedaleze!

Mersul pe bicicletă este extrem de benefic pentru copilul tău – îl ajută să obțină 60 de minute de activitate fizică recomandată pe zi, lucru pe care o treime dintre copii nu îl realizează în prezent. Investiția în biciclete și într-un kit de bază costă puțin, dar oferă  multe avantaje:

– mulți profesori afirmă că acei copii care merg la școală pe jos sau merg cu bicicleta, sunt mai atenți și mai pregătiți să învețe decât cei care ajung cu mașina;

– mersul pe bicicletă este deosebit de distractiv și, pentru mulți copii, pare mult mai interesant decât călătoria cu mașina;

– mersul pe bicicletă îi poate ajuta pe copii să cunoască mai bine zona în care locuiesc și să se simtă parte din ea.

Beneficii pentru sănătate:

 • capacitatea cardiovasculară crescută la efort,
 • creșterea forței si a flexibilității musculare,
 • creșterea mobilității articulare,
 • scăderea nivelului stresului,
 • îmbunătățirea coordonării și posturii,
 • întărirea oaselor,
 • scăderea procentului de grăsime corporală,
 • prevenție și management mai bun al bolilor,
 • reducerea anxietății și depresiei.

Beneficii asupra psihicului:

Din punct de vedere psihologic, mersul pe bicicletă în natură îmbunătățește starea de spirit.În plus, ciclismul are o influență importantă în încetinirea procesului de îmbătrânire și în îmbunătățirea abilităților cognitive  – memoria, gândirea critică, planificarea.

Mersul pe bicicletă poate uni generații, e un sport de care se pot bucura persoane de toate vârstele, astfel încât și bunicii se pot implica. Este mult mai ușor să înveți să mergi cu bicicleta când ești mic, iar de această abilitate copiii tăi se vor bucura pentru totdeauna.

Cu siguranță timpul petrecut afară nu este la fel fără o bicicleta. Iar cum vara e cel mai potrivit moment să investești într-o bicicletă pentru copilul tău, pe kizo.ro găsești biciclete fără pedale, diferite modele de biciclete pentru fetițe sau băieți, precum și accesorii pentru acestea.

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.