Greta Thunberg, adolescenta care va salva planeta

Greta Thunberg este o adevarata eroina a timpurilor moderne. Aceasta adolescenta de 16 ani duce o viata destul de normala in afara faptului ca visul ei este sa… salveze lumea. Iar adolescenta militanta este din ce in ce mai populara in ultima vreme datorita mesajului foarte clar pe care il transmite- trebuie sa actionam, cat mai repede, de acuma, pentru ca frumoasa noastra planeta sa nu aiba un sfarsit tragic.

Activista a stiut cum sa atraga de partea sa tara sa de origine, Suedia, dar si numeroase alte tari din lumea intreaga. Dar notorietatea vine, bineinteles, cu o multime de alte critici mai ales din partea politicii sau a industriei.

Haideti insa sa facem cunostinta cu fascinanta Greta cu o influenta extrem de pozitiva asupra noastra si asupra planetei noastre.

Greta Thunberg s-a nascut in anul 2003,la Stockholm, Suedia. S-a nascut intr-o familie mai mult sau mai putin celebra, cu un tata actor si o mama cantareata de opera.

Aceasta spune ca pentru prima data a auzit vorbindu-se despre problemele climatice la varsta de 10 ani. La varsta de 12 ani a fost diagnosticata cu sindromul Asperger, cu probleme compulsive de comportament, dar si cu un mutism selectiv.

Greta Thunberg a descris mutismul selectiv drept nevoia de a se exprima doar atunci cand este necesar, precizand ca “situatia actuala este unul din acele momente.

De asemenea, considera ca autismul are beneficiile si laturile sale pozitive si afirma ca are impresia ca moare in interior daca nu actioneaza.

Greta este celebra si datorita numeroaselor manifestatii pe care le-a facut in fata parlamentului suedez. Manifestatii pentru care a chiulit de la ore.

Vezi si:  6 aspecte in alegerea unui detergent bio

Tatal sau a delcarat ca respecta faptul ca acesta vrea sa ia pozitie. Ar putea sa stea acasa sa fie cu adevarat nefericita sau sa protesteze si sa fie cu adevarat fericita.

Numele sau a inceput sa fie mai cunoscut in mai 2018 cand a castigat un concurs de scriere pe tema mediului. A facut mai apoi o greva pentru mediu, reusind sa isi convinga si colegii sa faca asta. Rapid, o multime de scoli au inceput sa ia parte si ele la aceasta greva.

A fost numita cea mai influenta personalitate a acestui an iar in martie 2019 parlamentarii si deputatii suedezi au propus-o pe Greta pentru premiul Nobel pentru pace.