Ce avem de invatat de la cea mai fericita tara din lume?

Pe baza unui clasament global, care studiaza nivelul de fericire al mai multor oameni din 156 de tari, Finlanda a iesit pe primul loc si asta a treia oara consecutiv. Este un studiu care determina si masoara nivelul de bucurie si starea de bine a locuitorilor.

Sa vedem insa ce are mai bun Finlanda decat alte tari.

Finlanda inregistreaza cele mai bune scoruri in toate domeniile. Finlanda a inregistrat scoruri ridicate pentru sase variabile cheie care contribuie la starea de bine generala – venituri, speranta de viata, si stare buna de sanatate, sustinere sociala, libertate de alegere in ceea ce priveste viata, incredere si generozitate.

Tara unde se calatoreste cel mai mult. Finlandezii au dreptul la 25 de zile de concediu platit, facand din ei cetatenii care calatoresc cel mai mult.

Si intr-adevar, acestia pleaca in calatorii, in concediu, mai mult decat oricare alt popor. Un finlandez care provine dintr-o clasa nmedie, calatoreste in jur de 7.5 ori in Finlanda sau in alte tari.

Educatie gratuita, ceea ce inseamna ca parintii nu se indatoreaza pentru a plati studiile copiilor. Finlanda asigura chiar si studii universitare gratuite pentru cei care sunt membrii Uniunii Europene din spatiul economic si din Elvetia.

Si investesc in educatie inca din frageda pruncie. Dar nu au multe teme si au timp pentru a invata si a petrece mai mult timp in familie.

O tara unde se cosuma foarte multe legume. Aici sunt 344 de restaurante vegetariene, fiecare restaurant fiind vizitat de 16 000 de persoane.

Dar aici este si cel mai pur aer din lume. OMS a declarat recent ca Finlanda este locul din lume cu cel mai pur aer, departe de poluare si de marii poli industriali.

Finlandezii sunt simpatici, sunt primitori si ajuta imigrantii sa se integreze mai usor in sistemul social de aici.

Speranta de viata de aici pentru barbati este de 78,7, in timp ce pentru femei este de 84,2 ani.

De asemenea sunt foarte interesati de sauna. Aici sauna nu este un lux, ci un moment obligatoriu de relaxare, o necesitate chiar.

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.