image001Culturi precum graul sau porumbul primesc nutrienti din solul in care sunt crescute. Insa, din cauza numarului mare de refolosiri ale acestuia, diverse culturi epuizeaza substantele nutritive din sol. Unele culturi, pot epuiza nuitrientii, chiar si dupa cateva sezoane de insamantare. In acest sens, ingrasamintele chimice joaca un rol important in furnizarea de nutrienti, de care au nevoie culturile pentru a creste sanatos si bogat.

Un ingrasamant chimic contribuie la la suplimentarea solului cu nivelul optim de nutrienti pentru cresterea normala a culturilor si in continuare, pentru livrarea de alimente suficiente pentru a hrani populatia. Exista de asemenea, ingrasaminte bogate in micronutrienti care ajuta la imbogatirea culturilor cu substante vitale pentru sanatatea oamenilor. Prin urmare, aceste ingrasaminte prezinta o serie de avantaje care sunt listate in randurile care urmeaza.

Ofera nivelul optim de substante nutritive

Ei bine, in functie de ceea soiul si specia cultivata, fiecare cultura are nevoie de un nivel diferit de nutrienti. Iar ingrasamintele chimice permit un mai mare control asupra cantitatii fiecarui nutrient pe care il contin.

De exemplu, unele culturi au nevoie de un nivel mai mare de azot si cantitati mai mici de fosfor si potasiu pentru a se dezvolta sanatos. Cu ajutorul unui ingrasamant chimic special pentru culturile respective, vei putea sa oferi plantelor nivelul optim de nutrienti pentru buna lor dezvoltare si nu le vei adauga alte elemente inutile. Astfel ca puteti achizitiona un ingrasamat chimic cu specificatiile dorite si care sa se potriveasca tipului de culturi pe care le cresteti.

Actiune rapida

Ingrasamintele organice sunt bogate in nutrienti si foarte benefice pentru plante. Totusi, substantele pe care le contin nu actioneaza imediat asupa solului. Un ingrasamant chimic, insa, are avantajul de a oferi un aport imediat de substante nutritive plantelor.

Asta pentru ca ingrasamintele organice au nevoie de mai mult timp sa se descompuna. Totodata, ingrasamintele chimice, avand aportul optim de nutrienti pentru cultura respectiva sunt mai rapid asimilate de plante. Astfel, plantele beneficiaza imediat de substantele si mineralele necesare si se dezvolta mai rapid si mai bine. Acest tip de ingrasamant poate fi avantajos pentru persoanele care au inceput sa cultive mai tarziu de perioada recomandata si isi doresc sa vada imbunatatiri in privinta recoltei.

Pret accesibil

Ei bine, ingrasamintele chimice au un pret redus raportat la aportul mare de nutrienti pe care il asigura plantelor. In plus, nimic din ceea ce cumperi nu este inutil. Intrucat poti achizitiona exact tipul de ingrasamant chimic potrivit pentru tipul de cultura pe care o ai, tot ceea ce cumperi este folosit.

Iar pe langa beneficiile imediate pe care le au asupra plantelor, le ajuta sa aiba o rezistenta mai buna la frangere si cadere, sporeste nivelul de productie, ajuta la dezvoltarea sanatoasa a radacinilor si imbunatateste procesele metabolice ale plantelor.

Daca doresti sa achizitionezi ingrasaminte chimice de calitate la un pret accesibil, intra pe site-ul celor de la RodBun. RodBun este un proiect lansat de fermieri din Romania pentru toti fermierii din tara, fiind dedicat 100% agriculturii romanesti, facilitand produse si solutii agricole oricarui dezvoltator agricol.


Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.