Cele mai importante avantaje pe care le ofera plasele anti insecte

accesorii plase tantari

accesorii plase tantariExista mai multe modele de plase anti insecte si fiecare vine la pachet cu propriile avantaje. Plasele anti insecte sunt utile in fiecare casa si principalul avantaj pe care il au consta in faptul ca pot fi folosite atat pentru ferestre cat si pentru usi. Plasele pentru usi sunt utilizate in mod special in cazul caselor pentru ca in apartamente, cu exceptia balcoanelor, nu este nevoie de ele.

Specialistii de la bestal.ro ofera un studiu amanuntit al avantajelor oferite de plasele de tantari, util pentru sanatatea si linistea persoanelor care locuiesc fie in case, fie in apartamente.

Avantaje generale de care pot sa beneficieze toti cei care opteaza pentru plase anti insecte

Exista mai multe tipuri de  componente si accesorii plase tantari care fac ca plasele sa fie amplasate pe orice fereastra indiferent de particularitatile constructive. De astfel, plasele se pot amplasa la toate geamurile fara sa fie nevoie sa se modifice arhitectura casei.

Protectia contra insectelor asigura, de asemenea, si sanatatea persoanelor care locuiesc in interior pentru ca tantarii sau alte insecte pot fi purtatori de diverse boli grave. Acelasi lucru se intampla si cu capusele sau cu gandacii. Daca in spatiu exista de exemplu o persoana bolnava, chiar si acele musculite care par inofensive pot deveni o problema serioasa pentru ca vor depune larve.

Pe langa faptul ca plasele tin insectele departe de incintele locuintelor, un alt avantaj considerabil consta in fiabilitatea lor. Sunt usor de montat chiar si dupa ce a fost montata tamplaria de la fereastra. Indiferent de model, pot fi simplu montate datorita modului in care se prind.

Vezi si:  Cum poti pune capat autocriticii negative?

Un alt beneficiu de care se bucura utilizatorii de plase insecte este faptul ca ele nu blocheaza vizualizarea exterioara. Chiar daca sita este executata din materiale de culoare gri, tesatura este fina si nu obtureaza vizibilitatea. Modul in care este confectionat materialul face ca plasa sa fie rezistenta la deteriorare si rupere chiar si in conditii climatice extreme. Plasele asigura totodata si schimbul de aer din camera fara sa lase insectele sa intre.

Tipuri de plase de tantari si avantajele specifice pe care le ofera

Cele mai comune tipuri de plase anti insecte le includ pe urmatoarele:

  • plasele cu balamale – sunt mai multe modele de plase tantari si toate au beneficiul comun de a tine insectele la distanta. Plasa cu balamale se intretin mai usor si nu impun dificultate la montaj sau la intretinere;
  • plasele cu cadru fix – sunt mai simple si chiar daca protejeaza foarte bine casa de insecte au fost devansate incet, dar sigur, de noile tipuri de plase;
  • plasele rulou – sunt mai usor de actionatutilizand un snur si, in plus,nu sunt greu de intretinut. Tot ceea ce ar trebui sa faca proprietarul este sa spele tamplaria plasei utilizand un burete si apa cu detergent, iar sita poate fi aspirata sau curata cu ajutorul unei lavete umede. Lucrul acesta este valabil si in cazul plaselor care au balamale.

Avand in vedere toate aspectele mentionate anterior, se poate concluziona ca plasele sunt accesorii care nu trebuie sa lipseasca din locuinte, mai ales atunci cand proprietarii isi doresc sa aiba un somn cat mai linistit.

Vezi si:  Cum sa alegi corect o pompa de apa?