Cat de des trebuie să schimbi lenjeria de pat ca sa nu te imbolnavesti?

cat-de-des-schimbi-lenjeria-de-pat

cat-de-des-schimbi-lenjeria-de-patPatul este locul unde se pot afla cele mai multe microorganisme, bacterii si chiar fungi pe care omul nu le poate observa cu ochiul liber.

Cat de des trebuie sa spalam lenjeria de pat pentru a sa nu ne imbolnavim?

Medicul igienolog Philip Tierno de la Universitatea din New York, spune cat de important este sa mentinem curatenia in lenjeriile de pat. Daca nu respectam acest lucru, patul nostru poate deveni usor o sursa de infectie si de diferite boli.

Cine locuieste in lenjeria noastra de pat?

Oamenii de stiinta au studiat microorganismele din lenjeria de pat si au concluzionat ca acolo, de fapt, se gasesc resturi de piele uscata, matreata, polen, praf si chiar ramasite din viata activa a unui acarian.

Multitudinea de microorganisme din pat depinde foarte mult de frecventa cu care spalam lenjeria de pat. S-a constatat ca, pe langa faptul ca noi dormim cu o multime de microorganisme, suntem expusi riscului de alergii si imbolnavirii de astm bronsic.

Unde mai poate fi pericolul?

Pernele sunt si ele la fel de periculoase daca nu le curatam frecvent, mai ales daca acestea sunt confectionate din material sintetic. In perne pot fi gasite pana la 17 feluri de ciuperci, deci ar fi bine sa fim atenti nu doar atunci cand alegem lenjeria de pat, ci si pilotele, saltelele si cuverturile de pat.

In legatura cu acest subiect, echipa lenjeriisicuverturi.ro ne recomanda lenjeria de pat din bumbac, fibra naturala foarte moale si durabila in acelasi timp, pentru ca aceasta are proprietati antibacteriene, nu acumuleaza mirosuri in interiorul tesaturii si absoarbe umezeala. La spalare, lenjeria de pat din bumbac nu-si pierde forma, se aeriseste foarte bine si isi pastreaza moliciunea.

Vezi si:  Vrei sa investesti in aparate auditive reincarcabile? Afla care sunt avantajele de care te poti bucura!

Lenjeria de pat din bumbac poate fi spalata foarte des la temperaturi inalte, lucru care face posibila distrugerea microbilor.

Lenjeria de pat trebuie spalata cel putin o data pe saptamana, ori in aceasta perioada bacteriile nu vor avea timp sa se reproduca foarte mult sau sa dauneze organismului nostru.