Esti pregatit sa adopti un caine?

La noi in tara, un camin din patru poseda un caine. Si aceasta cifra este in continua crestere pe zi ce trece. Cainele este animalul preferat al multora, in fata altor animale de companie precum pisica, rozatoarele si alte animale de companie la moda. Chiar daca sa detii un caine pare simplu pentru multi, uneori se poate dovedi a fi o adevarata bataie de cap. Haideti sa vedem in cele ce urmeaza care sunt avantajele si dezavantajele detinerii unui caine.

La ce trebuie sa te gandesti inainte de adoptie

Inainte de a adopta un caine trebuie sa iti pui o multime de intrebari. Daca ai o curte deja dispui de un avantaj deoarece nu va fi nevoie sa scoti cainele zilnic la plimbare. In schimb, daca stai la apartament, trebuie sa te gandesti bine, deoarece nu tuturor le surade ideea de a scoate cainele afara la primele ore ale diminetii, mai ales cand afara este frig.

In plus, unui caine ii cade blana, toata lumea stie acest lucru. Esti pregatit sa vezi par de caine peste tot si sa aspiri de mai multe ori pe zi?
Trebuie sa ai in vedere ca un caine presupune si cheltuiala: mancare, veterinar.

Care sunt avantajele detinerii unui caine?

Un caine inseamna multa iubire, nu se poate compara cu un copil evident insa poate confera fericire zi de zi unei familii cu copii. Poti avea un caine pentru a te simti in siguranta. Daca stai la curte, intr-o zona mai izolata sau mai periculoasa, cu siguranta un caine te va face sa te simti in siguranta.

Vezi si:  Lucrurile de la tine din casa care ar putea transmite gripa si raceala

Datorita iesirilor cu cainele te vei pastra in forma. Cu alte cuvinte, un caine te ajuta sa te pastrezi in forma, atat psihic cat si fizic. Cainele este cel mai fidel proeten al omului, este in permanenta alaturi de tine, la bine si la greu.

Sursa: https://www.mediacritik.com/adopter-un-chien-etes-vous-pret/