Cum poti optimiza efectul ventilatorului tau pe timp de canicula?

Mult mai accesibil decat un aparat de aer conditionat, ventilatorul este un aparat indispensbil atunci cand vrei sa te tii departe de caldurile puternice pe timp de vara, mai ales atunci cand este canicula.

Descopera citind acest articol care sunt trucurile la care trebuie sa apelezi pentru a-i ameliora performantele.

Chiar daca tii pornit toata ziua ventilatorul, caldura inca se mai face resimtita intreaga zi? Un lucru perfect normal. Fata de un aer conditionat, un ventilator nu poate diminua caldura din casa. Doar face aerul sa circule in incapere.

Dar bine folosit, ventilatorul se poate dovedi a fi un veritabil aliat atunci cand temperaturile urca in termometre. Descopera citind acest articol 4 sfaturi pentru ca in casa ta sa fie racoare cu un ventilator fix sau portabil.

Pune gheata in fata ventilatorului. Pentru a transforma ventilatorul in aparat de aer conditionat, poti incerca sa pui in fata sa un bol sau o sticla cu apa inghetata. Un aer rece se va difuza astfel in intreaga casa.

Trebuie sa te asiguri de faptul ca ventilatorul din tavan se invarte in sensul potriivit. Ventilatoarele de tavan au cel mai adesea, o pozitie pentru vara si una pentru iarna. Pentru a te asigura de faptul ca va fi racoare in casa, va trebui ca acesta sa se invarta in sensul invers al acelor de ceasornic. Aerul cald va fi astfel aspirat in sus si aerul rece va circula in interior.

Foloseste ventilatorul la inceputul serii mai ales atunci cand este foarte cald afara. De indata ce temperatura exterioara este inferioara celei de la interior, deschide ferestrele si pune ventilatorul in apropiere de ele. Trebuie sa fie orientat inspre interior. Vei vedea astfel ca temperatura va scadea in mod progresiv.

Vezi si:  Idei pentru design interior

Modifica temperatura ventilatorului si sterge-l de praf in mod regulat. Pentru cele mai bune performante trebuie sa maresti viteza ventilatorului si sa il cureti de praf in mod regulat.