Frig, zapada… care sunt greselile de evitat atunci cand vrei sa te incalzesti?

Woman running in winter

Atunci cand temeperaturile scad dramatic in termometre, ai la indemana o multime de trucuri pentru a te incalzi si pentru a te simti cat mai confortabil. Dar oare toate sunt cu adevarat eficiente? Iata care sunt deci greselile pe care nu mai trebuie sa le faci atunci cand este foarte frig afara.

Suprapui straturile de haine. Maiou, tricou, o bluza subtire, inca o bluza sau un cardigan… o geaca fara maneci si un hanorac.. gata esti super infofolita si esti gata sa infrunti temperaturile glaciale. Dar s-ar putea ca suprapunerile pe care le faci sa nu aiba efectul scontat.

Trebuie sa respecti regula celor trei straturi. Daca porti mai multe, vei transpira foarte tare. Hainele vor deveni umede si iti va fi frig.

Faci o baie fierbinte. Sa faci o baie fierbinte cand este foarte frig afara, este un veritabil deliciu pentru unii. Aceasta activitate ne relaxeaza si ne da impresia ca ne relaxam. Dar o baie relaxanta si fierbinte este in realitate un lucru contra-productiv deoarece daca se mareste temperatura corporala pe moment, organismul se confrunta mai apoi cu un soc termic la iesirea din apa. Da, poti face baie, dar nu cu apa foarte fierbinte.

Mananci mancare prea grasa. Preparatele bogate in grasimi, foarte consumate pe timp de iarna iti dau impresia ca te incalzesti. Consumand alimente foarte bogate in calorii te poate proteja de frig doar daca esti supus in mod constant unor temperaturi extreme, ceea ce nu este cazul nostru.

Iti supraincalzesti interiorul casei. Frig-cald, cald-frig, iarna si schimbarile sale de temperatura nu este deloc benefica pentru sanatatea noastra. Deci nu ar trebui sa mai “pui paie pe foc”, supraincalzind interiorul casei tale. Se recomanda sa nu depasesti 20 de grade Celsius. Schimbarile prea mari de temperatura de la interior la exterior obosesc foarte tare organismul.

Vezi si:  Cateva sfaturi bune pentru un inceput de an fara anxietate