Iti sangereaza gingiile la fiecare periaj? Informeaza-te despre cele mai bune tratamente paradontoza
Igiena orala precara, fumatul, inaintarea in varsta, obezitatea, modificarile hormonale, gingivita, obezitatea, diverse afectiuni, nutritia inadecvata, deficienta de vitamina C sau chiar administrarea unor anumite medicamente sunt pe lista principalilor factori care conduc la aparitia parodontozei.
Aceasta afectiune debuteaza cu sangerarea usoara a gingiilor la fiecare periaj si poate evolua pana in stadiul in care determina pierderea dintilor. Informeaza-te despre cel mai bun tratament paradontoza preturi bune si nu mai amana vizita la medicul specialist. In boala parodontala, timpul joaca un rol estential, iar interventia din fazele timpurii te poate salva de operatii chirurgicale complexe si dificile, care iti pot afecta calitatea vietii.
Cele mai simple masuri pe care le poti lua pentru prevenirea parodontozei
Desi este atat de frecvent intalnita, in realitate, parodontoza se poate preveni prin masuri extrem de simple, ce tin de igiena orala zilnica. Se recomanda periajul dintilor, executat corect, de minim doua ori pe zi sau dupa fiecare masa, utilizarea atei dentare si a apei de gura, pentru reducerea placii bacteriene dintre dinti, folosirea unei periute moale si inlocuirea acesteia dupa cel mult 3 luni de utilizare. Utilizarea periutei de dinti electrice este, de asemenea, recomandata de medicii experti, datorita faptului ca are o mult mai mare eficienta in indepartarea placii bacteriene si a tartrului. Toate aceste reguli de bun simt ajuta mai mult decat ai crede: creeaza-ti o rutina corecta pentru igiena orala si vei observa ameliorarea simptomelor, inca din primele saptamani. Constanta e cheia: aplica masurile regulate si vei vedea efectele.
3 metode de tratament eficiente, in primele faze ale bolii parodontale. Tratament paradontoza preturi bune
In fazele de debut ale bolii parodontale, si-au dovedit eficienta utilizarea urmatoarele trei metode de tratament: (1) detartrajul – prin care se elimina complet tartrul si bacteriile atat de pe suprafata dintilor, cat si de sub gingie, (2) netezirea radiculara – prin care se niveleaza suprafetele radacinilor dintilor, reducand depunerea ulterioara a tartrului, (3) folosirea de substante antibiotice – inclusiv apa de gura antibacteriana, prin care se urmareste reducerea inflamatiilor, dupa curatarea profunda. Aceste metode total non-invazive sunt eficiente in etapele primare ale bolii, motiv pentru care vizita la medicul specialist trebuie efectuata cat de repede posibil, pentru a preintampina evolutia nefasta ce poate conduce inclusiv la pierderea dintilor. Parodontoza se manifesta la nivelul gingiei, al ligamentului pardontal, osului alveolar.
3 tipuri de interventii pentru tratarea fazelor avansate de paradontoza
Operatia cu lambou este una dintre interventiile necesare pentru a trata paradontoza aflata in stadiu avansat. Aceasta operatie consta in realizarea unor incizii mici la nivelul gingiei, pentru a ridica tesutul gingival. Radacinile dintelui, expuse, permit o mai buna curatare. Daca paradontoza a cauzat o pierdere de masa osoasa, insa, osul alveolar in care este prins dintele se poate recontura inainte de sutura tesutului gingival. O alta procedura frecvent intalnita este greva de tesut moale. In cazurile in care retragerea gingiei este una semnificativa, apare nevoia de inlocuire a tesutului deteriorat. Acestlucru se face prin prelevarea unei zone mici de tesut din cerul bolii si atasarea acestuia in locul afectat. Greva de os este, de asemenea, intalnita in cazul bolii avansate. Aceasta ajuta la fixarea dintilor, prevenind – astfel – pierderea lor.
Fie ca esti interesat de pret aparat dentar, fie de tratamente pentru paradontoza, alege Familydent.ro
Familydent.ro este o clinica stomatologica de prestigiu in Romania, care vine in intampinarea ta cu cel mai bun pret la aparat dentar si tratamente eficiente pentru paradontoza. Echipa de medici experti de la Familydent.ro are o bogata experienta si trateaza fiecare client cu profesionalism, rabdare si prietenie.