Cuptoarele electrice – electrocasnicele de baza din bucatarie

cuptor-electric

cuptor-electricCuptoarele electrice sunt niste electrocasnice de nelipsit din casa noastra. Acestea sunt moderne, ne ajuta sa gatim mai rapid si sa setam ce temperatura ne dorim noi, venind cu avantaje imbatabile fata de clasicele cuptoare pe gaz.

Tipuri de cuptoare electrice

  • Cuptoare electrice incorporabile
  • Cuptoare electrice independete
  • Aragaze cu cuptoare electrice

Cuptoarele electrice incorporabile sunt cele mai bune cuptoare si cele mai populare.Acesstea pot fi amplasate oriunde in bucatarie, incorporate in mobila si sunt cele mai voluminoase. Cele mai bune cuptoare incorporabile sunt realizate de producatori precum Electrolux, Bosch, Zanussi etc. Preturile variaza de la 900 lei la 5000+ lei, in functie de specificatiile si tehnologia de care dispune fiecare cuptor.

Cuptoarele electrice independente, cunoscute drept cuptoare electrice neincorporabile sunt o varianta mai mica a celor incorporabile. Acestea sunt asezate de obicei pe blatul din bucatarie, avand o dimensiune asemanatoare cuptoarelor cu microunde. Sunt cuptoare simple, fara prea multe functii sau tehnologii, tocmai de aceea si pretul de cumparare este destul de mic.

Aragazele dotate cu cuptoare electrice sunt destul de cautate si preferate de familiile care stau la apartament si doresc un aragaz clasic, dar in locul cuptorului pe gaz, sa dispuna de cuptor electric. Preturile variaza intre 700 si 2000 Lei si se gasesc in majoritatea magazinelor de produse electrocasnice.

Care sunt cele mai bune cuptoare electrice?

Cele mai bune cuptoare electrice sunt cele care se potrivesc nevoilor noastre. Daca avem deja aragaz cu cuptor pe gaz, insa sunt anumite preparate pe care le putem face doar la cuptor electric, atunci putem opta pentru un cuptor electric independent. Daca stam la apartament si ne place cum se gateste mancarea la cuptorul electric, putem opta pentru aragaz cu cuptor electric sau pe varianta de cuptor electric incorporabil. Daca bucataria ne permite, avem spatiu, buget si preferam mancarea la cuptor, atunci cea mai buna varianta este cuptorul electric incorporabil si o plita pe gaz luata separat.

Vezi si:  Informatii surprinzatoare despre ras

Noile cuptoare electrice incorporabile sunt adevarate aparate inteligente de gatit, venind cu o varietate de functii care ne ajuta sa gatim mai rapid si mai gustos. Aceste aparate sunt dotate cu ventilatoare pentru circularea aerului, au functii de preincalizire rapida sau de autocuratare, ne permit sa gatim pe mai multe randuri deodata, asigurandu-ne o uniformitate in gatire, au programe presetate pentru anumite feluri de mancare si asa mai departe.