Cateva sfaturi bune pentru un inceput de an fara anxietate

Perioada sarbatorilor de sfarsit de an a trecut, o perioada plina de emotie si de convivialitate si de partajare de momente minunate in familie. Dar si de mese delicioase, tentatii, momente conviviale, amintiri de neuitat…

Si bineinteles ca aceasta perioada a lasat urme atat pe corpul nostru cat si asupra moralului. Deci daca vorbim despre un an nou, vorbim si despre rezolutii noui, sfaturi de care sa tii cont sau noi obiceiuri sanatoase.

Asculta-ti mai mult corpul. Cel mai bun sfat atunci cand vrei sa te simti bine in propriul corp. Daca iti vei asculta corpul, iti vei asculta senzatiile alimentare. Mananca deci doar atunci cand iti este foame, nu mai manca atunci cand esti satul si revino la kilogramele initiale fara stres.

Mananca de toate, in cantitati rezonabile. Nu trebuie sa te privezi de un anumit aliment. Vei ajunge doar sa fii frustrat din aceasta cauza. In plus, restrictiile alimentare sunt cele care ne tin departe de placerile gustative. Deci atunci cand vrei sa renunti la forma initiala, nu ai de ce sa te privezi de anumite alimente. Mananca de toate din orice categorie alimentara, dar rezonabil.

Structureaza-ti zilele. Trebuie sa mananci deci in mod regulat, in cantitate rezonabila, de 3 ori pe zi, cu gustari, daca simti nevoia.

Respira profund. Respira puternic si profund de mai multe ori pe zi in mod regulat. Daca vei inspira puternic si vei expira mai apoi, vei putea elimina stresul. Vei vedea ca acest lucru iti va permite sa te simti mai bine.

Trebuie sa fii constient de alimentatia ta. Trebuie sa fii cu adevarat constient de alimentele pe care le consumi si sa nu te mai lasi tentat chiar de orice. In acest fel, vei reusi sa favoizeizi o alimentatie mult mai sanatoasa.

Vezi si:  Ce este o masina de canelat beton?

Zambeste mai mult. Incepe anul cu zambetul pe buze, trebuie sa incerci sa ai mereu o atitudine pozitiva si prioritare ar trebui sa fie lucrurile care iti sunt cele mai dragi inimii.