Ce trebuie să oferi pisicii tale? Hrană umedă sau uscată?

ce-trebuie-sa-oferi-pisicii-tale

ce-trebuie-sa-oferi-pisicii-taleAtunci când oamenii se gândesc la  hrana care trebuie să fie dată pisicilor, cel mai adesea se întreabă ce să aleagă între mâncarea umedă și cea uscată. Cea mai bună mâncare pentru animale trebuie nu numai să ofere doar cel mai bun aport nutrițional, ci să fie ușor de conservat și de administrat, dar și să fie pe placul pisicii.

Hrana umedă este cea care asigură aportul de apă al pisicii, în timp ce hrana uscată are grijă de sănătatea sa dentară. Și un lucru e sigur- hrana umedă și hrana uscată prezintă avantaje diferite.

Dar, marele avantaj al mâncării uscate este că este foarte ușor de stocat și de servit. În plus, pentru a fi cele mai sănătoase, meniul unei alimentații echilibrate pentru pisică, ar trebui să conțină următoarele: alimente bogate în proteine bune (carne de vită, pui, rață, somon, păstrăv etc.) și sărace în carbohidrați (cereale, leguminoase, tuberculi). Iar hrana uscată pentru pisici este concepută pentru a satisface pe deplin aceste nevoi nutriționale. Mai mult, nivelul lor de nutrienți buni este adesea mai mare decât cel al mâncăriii umede, în cantități echivalente.

Pentru a verifica acest lucru, pur și simplu consultă lista de ingrediente de pe spatele cutiilor sau pungilor.

Hrana uscată este o mâncare care se păstrează mult timp fără să-și piardă aroma

Pe lângă faptul că nu necesită preparare, hrana uscată pentru pisici are și avantajul de a putea fi depozitată o perioadă mai îndelungată. Odată deschisă cutia nu trebuie să îți faci griji că nu o păstrezi bine. Tot ce trebuie să faci este să închizi cutia sau punga cât mai bine pentru a o izola de aer și umiditate, și să o păstrezi la temperatura camerei, până la aproximativ o lună sau două luni. Conținutul scăzut de umiditate – în medie mai puțin de 10% – limitează riscul de oxidare.

Vezi si:  Parada sufletelor pe strazi mohorate

Odată turnate în bolul pisicii tale, bobițele sau pernuțele de mâncare uscată își păstrează savoarea și aromele fără riscul de a se deteriora, astfel încât animalul tău preferat să le poată mânca după bunul plac pentru câteva zile.

O pisică amatoare de hrană uscată este mai ușor de întreținut și va mânca într-o manieră mult mai autonomă decât o pisică iubitoare de hrană umedă.

De asemenea, pernuțele sau bobițele crocante sunt mai ușor de digerat decât hrana umedă care nu este de recomandată dacă pisica are și probleme intestinale. Și cum hrana uscată nu are un miros atât de puternic, atunci nici fecalele pisicilor nu vor avea un miros atât de deranjant.

Hrana uscată se prezintă în mai multe tipuri, în funcție de vârsta pisicii sau a problemelor de sănătate cu care aceasta se confruntă.

Asta nu înseamnă însă că nu poți alterna hrana uscată cu cea umedă deoarece acestea două sunt complementare. Cel mai bine ar fi să alegi produse premium și super premium care sunt mai sănătoase pe termen lung și care te vor ajuta să faci economii pe termen lung deoarece nu vei mai merge atât de des la veterinar.