Avantajele construirii unei sere acoperite cu o folie pentru solarii

Daca iti doresti sa construiesti o sera in curtea ta, te vei bucura sa afli ca existia multe beneficii pentru acest tip de structura.

Fiind realizata din materiale usoare si acoperita cu folie solarii, o sera va oferi toate conditiile necesare pentru o recolta bogata si sanatoasa, pentru tine si familia ta.

Motive pentru care este recomandata o sera acoperita cu folie solarii

  1. O sera ajuta la cresterea productivitatii

Deoarece climatul in care iti vei creste plantele este acum controlat de tine, te vei bucura sa observi o crestere generala a productiei. In plus, vei putea creste mai multe plante pe aceeasi suprafata, decat ai reusi in aer liber.

  1. Plantele sunt mai putin expuse daunatorilor si extremelor meteorologice

O sera actioneaza ca o protectie impotriva daunatorilor, protejand plantele si din acest punct de vedere. Nu exista niciun risc ca plantele tale sa fie atacate si mancate de afide, omizi, pasari, rozatoare, etc. In interiorul serei acoperite cu folie solarii, plantele nu vor fi afectate de scaderea brusca a temperaturii sau de fenomene meteorologice grave, cum ar fi ploile torentiale sau grindina. Daca plantele s-ar afla in aer liber, aceste conditii le-a putea distruge complet, iar cultura ta ar fi compromisa.

  1. Poti creste veniturile din recolta

Indiferent care este scopul tau pentru care contruiesti o sera cu folie solarii, aceasta te va ajuta sa ai o recolta mai bogata. Chiar daca faci legumicultura din placere sau pentru a castiga bani, atunci cand ai o sera, vei utiliza spatiul mai eficient, iar productia de legume va creste. Este un avantaj major si chiar daca nu ti-ai propus sa vinzi ceea ce ai in plus, le poti oferi celor dragi sau poti face o multime de conserve pentru iarna.

  1. Plantele tale vor fi mai sanatoasa
Vezi si:  De ce nu trebuie sa te sperie polita de asigurare in caz de deces?

Deoarece in sera construita cu folie solarii este un mediu strict controlat, palntele tale sunt expuse mai putin riscului de a se imbolavi. Daunatorii, ciupercile sau fungusii care pot distruge o recolta pe o suprafata intinsa in doar cateva ore, vor fi tinuti la distanta, iar tu te vei bucura de legume si fructe sanatoase si puternice.

  1. Poti creste plante pe tot parcursul anului

Daca alegi sa construiesti o sera cu folie solarii, nu vei mai fii conditionat de starea vremii pentru a creste legume. O poti face indiferent de sezon, deoarece in interiorul serei poti crea un climat ideal, in care plantele se pot dezvolta in voie. Chiar daca vei planta in afara sezonului, poti totusi sa recoltezi in decembrie, deoarece sera ta este o structura independenta care nu este afectata de climatul exterior. Cu ajutorul unor instalatii de incalzire/racire poti stabiliza cu exactitate temperatura din interiorul serei, astfel incat sa le oferi plantelor cele mai bune conditii.

  1. Plantele tale sunt ferite de substante chimice sau ingrasaminte

Crescand in sera, intr-un mediu ferit, plantele tale sunt departe de tot felul de daunatori, care in alte conditii ar necesita interventia cu insecticide sau fungicide. De asemenea, ploaia in exces nu va afecta plantele, iar acestea nu vor putrezi si nu vor fi manate. Niste ingrasaminte naturale vor fi tot ceea ce este nevoie sa le administrezi plantelor pentru un boost de vitamine si minerale, iar tu si familia ta va veti putea bucura de fructe si legume sanatoase si ecologice. Este o investitie si in viitor, deoarece o alimentatie naturala si echilibrata, cu produse crescute fara interventii chimice, ajuta la cresterea imunitatii organismului si implicit la o viata santoasa si fara probleme majore.

Vezi si:  Destinatii europene ce vor fi in tendinte in 2021