Care sunt avantajele atunci cand colaborezi cu un OIREP?

Acronimul OIREP face referire la o Organizatie de Indeplinire a Raspunderii Extinse a Producatorilor, care poate oferi multiple beneficii producatorilor de deseuri de ambalaje. Optand pentru colaborarea cu o astfel de organizatie, vei stii exact care sunt rapoartele pe care trebuie sa le depui la Autoritatea de Mediu, vei putea respecta termenele si te vei proteja de aplicarea sanctiunilor in vigoare, evitand penalitatile.

Legislatia care prevede obligatiile in materie de gestiune, raportarea, reciclarea si valorificarea deseurilor, poate fi greu de inteles de catre antreprenorii ce nu au cunostinte in domeniul juridic. Organizatiile de Indeplinire a Raspunderii Extinse a Producatorului cunosc perfect legislatia din Romania, dar si legislatia de la nivelul Uniunii Europene, in ceea ce priveste gestionarea deseurilor, si te poate sprijini la fiecare pas. Iata care sunt si alte avantaje esentiale pe care ti le ofera o astfel de organizatie!

 

Vei tine pasul cu legislatia in vigoare si interesele tale vor fi protejate in permanenta

Daca vei colabora pe termen lung cu o Organizatie de Indeplinire a Raspunderii Extinse a Producatorilor, vei scapa de presiunea de a tine pasul cu ultimele noutati de ordin juridic. O astfel de organizatie cunoaste atat legislatia din Romania, cat si legislatia din UE, si te tine la curent cu tot ceea ce trebuie sa stii, pentru a respecta toate normele aflate in vigoare. Vei fi permanent informat, iar interesele tale vor fi protejate in absolut orice moment. Cunoscand legislatia, vei putea elimina riscul de a ajunge in situatia de a fi supus unor penalitati. Vei avea mai mult timp la dispozitie pentru a te ocupa de vanzari, nu de studiul legilor.

Vezi si:  Accesorii de baie premium - de ce sa optam pentru un suport hartie igienica modern?

 

Va depune pentru tine rapoartele necesare la Autoritatea de Mediu in termenele limita

O organizatie de Indeplinire a Raspunderii Extinse a Producatorilor te va scapa de responsabilitatea de a depune rapoarte lunare la Autoritatea de Mediu, respectand absolut toate termenele prevazute prin lege. Te va tine la curent cu tot ceea ce trebuie sa stii in ceea ce priveste raportarea de deseuri de ambalaje, si te va scuti de foarte mult timp investit in aceasta privinta. Compania ta va fi protejata de aplicarea sanctiunilor in vigoare pentru nerespectarea obligatiilor prevazute in legislatie. Organizatiile care opereaza in acest domeniu stiu exact ce tipuri de rapoarte trebuie depuse si care sunt termenele limita.

 

Vei putea scapa de responsabilitatea gestiunii deseurilor si a valorificarii acestora

Nu doar raportarea deseurilor de ambalaje este intermediata prin acest tip de organizatie. Ai chiar si posibilitatea de a scapa de reciclarea deseurilor si a valorificarii acestora. Organizatia de Indeplinire a Raspunderii Extinse a Producatorilor nu se ocupa propriu-zis de aceste aspecte, insa poate prelua prin intermediul partenerilor cantitatile de deseuri. Un OIREP cu experienta poate dispune de o retea de colectori seriosi si responsabili, ce se asigura ca deseurile sunt valorificate in mod corespunzator. Merita!

 

Ecologic3rAmbalaje.ro te scapa de raportare deseuri si nu numai

Una dintre cele mai experimentate organizatii de tip OIREP din tara, care se  ocupa de raportare deseuri,  Ecologic3rAmbalaje.ro are o vasta experienta in domeniul managementului si gestiunii deseurilor, fiind succesoarea celui mai vechi OTR din Romania.

Poti castiga mult timp pe care sa il reinvestesti in dezvoltarea business-ului tau, daca vei colabora cu cei de la Ecologic3rAmbalaje.ro, pe care ii recomanda un vast portofoliu de colaboratori. Pentru a incepe o colaborare cu Ecologic3rAmbalaje.ro, completeaza formularul de initiere a contractului disponibil online.

Vezi si:  Cum alegeți produsele pentru manichiuri moderne?

 

Date de contact:

Tel: 0239.680.500

E-mail: contact@ecologic3rambalaje.ro