ProDent Clinic – Clinica Stomatologica in Bucuresti

clinica-dentara-bucuresti

clinica-dentara-bucurestiOrice afectiune la nivelul cavitatii orale este mai usor de tratat daca se apleaza la o clinica stomatologica in Bucuresti precum ProDent Clinic, intrucat echipa este alcatuita doar din medici cu experienta, iar acestia dispun de cele mai noi si moderne echipamente, astfel incat sa ofere conditii optime pentru pacienti.

Astfel, in multe situatii poate fi nevoie de urmarea unui tratament endodontic in incercarea de a salva un dinte infectat. Bineinteles, cauzele infectiei pot fi diferite, incepand de la cariile adanci, obturatii care nu au fost adaptate, fie diferite fracturi, iar daca nu sunt luate masuri in cel mai scurt timp exista riscul ca tesutul pulpar sa moara, iar bacteriile incep sa distruga structura osoasa, ducand si la dezvoltarea unor abcese.

O procedura corecta

Pacientii anxiosi, cu frica de stomatolog si de durere trebuie sa stie ca aceasta procedura, la fel ca multe altele, se efectueaza sub efectul anesteziei, astfel ca nu se vor confrunta cu nici un grad de disconfort. Procedura nu este foarte complicata si presupune indepartarea tesutului pulpar afectat, dezinfectarea intregului spatiu, urmand ca mai apoi acesta sa fie sigilat cu niste materiale speciale pentru ca bacteriile sa nu mai poata patrunde. Totul dureaza, de cele mai multe ori, circa o ora si se efectueaza pe parcursul unei singure sedinte, iar cu mici exceptii pot fi necesare doua.

Pacientii pot sesiza pe durata interventiei cel mult o simpla jena, efect care poate dura pana se va termina efectul anesteziei, iar pentru evitarea inflamatiilor ulterioare, uneori, poate fi nevoie de prescrierea unor medicamente. De asemenea, rata de succes a unui tratament endodontic este de peste 95%, astfel ca sunt foarte rare cazurile in care pot aparea complicatii sau interventia sa nu aiba succes. Procedura se incheie prin restaurarea dintelui, pentru ca acesta sa isi recapete functiile, iar mai apoi in urmatoarele luni, dintele respectiv trebuie urmarit de aproape, pentru ca medicii sa se asigure de succesul interventiei si de faptul ca nu intervin alte probleme.

Vezi si:  Trend alert- 5 tendinte reperate la New York Fashion Week

Prevenirea problemelor endodontice

Asadar, cine apeleaza la o clinica stomatologica in Bucuresti precum ProDent Clinic se bucura de cele mai bune conditii si de tratamente sigure, insa este mult mai simplu ca acestea sa fie tinute la distanta prin adoptarea unei igiene orale riguroase si prin urmarea unor controale periodice, la fiecare 6 luni. Aceasta e singura modalitate prin care stomatologii se pot asigura de sanatatea cavitatii bucale si pot depista orice problema inca din fazele incipiente cand e mai usor de tratat.