Pokemon Go: 5 ani dupa, jocul continua sa bata toate recordurile

Pokemon Go continua sa genereze venituri impresionante

Nu mai are rost sa va amintim de succesul de care s-a bucurat Pokemon Go atunci cand a fost lansat, pe data de 6 iulie 2016. In doar cateva ore, aplicatia a reusit sa devina una din cele mai descarcate aplicatii pe Android si iOS. In 2016, pandemiile nu existau, poate erau prezente doar in filme, motiv pentru care Nintendo si Niantic incercau sa determine gamerii sa iasa din zona de confort, sa iasa pe strazi ca veritabili vanatori de Pokemoni.

5 ani mai tarziu, jocul continua sa genereze venituri enorme. Intre iulie 2016 si iulie 2021, Pokemon Go a generat numai putin de 5 miliarde de dolari. Stiind ca bara de 4 miliarde de dolari a fost depasita in noiembrie 2020, acest lucru inseamna ca jocul a generat 1 miliard de dolari in ultimele luni, intre noiembrie si iulie. Doar in 2021, Pokemon Go afiseaza un profit de 641,6 milioane de dolari.

Mai surprinzator este urmatorul lucru: veniturile Pokemon Go au crescut cu 34% intre 2020 si 2021, cu 130% in raport cu aceeasi perioada din 2017. Conform lui Craig Chapple, mobile insight strategist la Sensor Tower, pandemia cu Covid-19 si blocajele ar fi putut reprezenta o enorma provocare pentru un joc axat pe continutul de exterior insa adaugarea de noi functionalitati pentru ca utilizatorii sa poata continua sa joace s-a bucurat de succes, veniturile din 2020 ajungand la un nivel record.

Niantic, care incearca sa reproduca acest succes fenomenal multiplicand diferitele parteneriate, cel mai recent parteneriat fiind cu Hasbro, gigantul american in ceea ce priveste jocurile si jucariile. Obiectivul acestei colaborari este adaptarea francizei Transformers intr-un joc care reia codurile cunoscute ale jocului Pokemon Go. Ramane de vazut pe viitor daca acest proiect se va concretiza sau nu.

Vezi si:  Frig, zapada… care sunt greselile de evitat atunci cand vrei sa te incalzesti?