Parfumuri clasice ce nu ar trebui să lipsească din colecția ta

image001

image001Există anumite parfumuri care, deși au fost create cu ceva ani buni în urmă, sunt în continuare foarte apreciate și se află în topul preferințelor oricui își dorește să facă o alegere de bun gust. Unele din ele au prețuri relativ accesibile, în timp ce anumite parfumuri pot costa puțin mai mult. Când bugetul este strâmtorat dar îți dorești un parfum cu note atrăgătoare, poți întotdeauna opta pentru parfumuri aftermarket ce sunt mult mai accesible, oferind în același timp și aromele pe care le apreciezi pentru ore întregi.

Revenind la subiectul nostru, iată cela mai faimoase și apreciate parfumuri clasice, parfumuri ce încă fac parte din colecțiile femeilor din toată lumea.

  • Chanel No. 5

No. 5 de la Chanel a fost, este, și va rămâne fără îndoială unul din cele mai apreciate parfumuri din toate timpurile. Lansat in 1921, parfumul a fost un hit imediate și a rămas pe piedestalul celor mai dorite parfumuri până în ziua de azi. Atunci când a dorit să creeze acest parfum, Coco Chanel i-a spus parfumierului său, Ernest Beaux, să creeze un parfum care miroase a femeie, nu ca un pat de flori. Iar rezultatul a fost parfumul pe care îl cunoaștem cu toții azi. Un aspect interesant este că o sticlă din acest parfum se vinde la fiecare 30 de secunde undeva în lume. Așadar, este un lucru cert că a rămas preferatul multor femei, incluzând un număr mare de celebrități feminine, ce adoră notele florale și clasice ale acestui parfum.

  • L’Air du Temps, de Nina Ricci

Casa de modă Nina Ricci a creat acest parfum în 1948, la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, ca modalitate de marcare a întoarcerii păcii și optimismului. Celebra casă, cunoscută pentru rochiile diafame cu imprimeuri florale, a vrut de această dată să ofere un alt fel de parfum clientelor sale. Astfel, L’Air du Temps sau “spiritul timpurilor”, cum s-ar putea traduce numele acestui parfum, a ajuns un real succes. Este un parfum cald, floral, primăvăratic, livrat într-o sticlă elegantă, cu un capac ce simbolizează o turturică albă. Așadar, nu este de mirare că multe femei preferă să poarte acest parfum clasic și în zilele noastre. Dar, când vine vorba de parfumuri florale elegante, există o serie de parfumuri ieftine de care te poți bucura oricând, la prețuri mai mult decât accesibile.

  • Joy, de Jean Patou
Vezi si:  5 motive de a cumpara online cadou de aniversare pentru sot

Povestea acestui parfum este mai mult decât interesantă. A fost creat în 1929 de către parfumierul parizian Jean Patou pentru patronii bogați din America, a căror averi au fost serios afectate de prăbușirea de pe Wall Street. În opinia parfumierului, un parfum bun nu îți poate repara situația financiară, dar îți poate lua mintea de la probleme pentru o vreme. Așadar, în ciuda prețului piperat al acestui parfum, femeile din acea vreme s-au înghesuit să îl cumpere, deoarece era mai accesibil decât parfumurile couture. Sincronizarea perfectă a dus la nașterea unui clasic, ce este în continuare apreciat și cumpărat. În istoria vânzărilor sale, a fost depășit doar de către Chanel No. 5.

  • Shalimar, de Guerlain

Cu un nume ce înseamnă “templul iubirii” în limba sanskrită, parfumul Shalimar este inspirat de povestea de iubire dintre împăratul Shah Jahan și femeia care l-a inspirat să construiască Taj Mahalul. Conceput în 1925, parfumul cu note de ambră a fost atât de reușit încă numeroase parfumuri replică au apărut după el, în încercarea de a capta aceleași miresme fabuloase. Un parfum bogat și cald, cu note oriental-florale, este foarte potrivit pentru sezonul rece. Purtând numele grădinii Shalimar, acest parfum a fost folosit de femei celebre de-a lungul generațiilor, rămânând și azi în topul preferițelor.

  • Miss Dior, de Christian Dior

Acest parfum a apărut în 1947, după succesful răsunător al creatorului de modă Christian Dior cu colecția sa de la New York. Prin acest parfum, creatorul de modă a vrut să îmbrace fiecare femeie în note de feminitate fără cusur, la fel ca și rochiile pe care acesta le-a creat. Cu toate astea, este bine de știut că parfumul a trecut prin transformări considerabile de-a lungul anilor, contemporanul Miss Dior nefiind considerat cel original. Dacă dorești să ai parte de prima variantă a parfumului, o poți găsi sub numele de Miss Dior Classic sau Miss Dior Original.

Vezi si:  Produse profesionale pentru saloanele de manichiură!