7 simptome pentru o cutie automata defecta

image001

image001Cutia automata a masinii este un sistem esential in vehiculul vostru si are nevoie de ingrijirea si atentia adecvata din parte voastra pentru a asigura o functionare de lunga durata. Multi oameni nu stiu ca inlocuirea unei cutii automate poate costa sume foarte mari de bani, mai mult chiar si decat inlocuirea unui motor. Fiti atentie la urmatoarele simptome si probleme pe care doriti sa le evitati pentru a evita o reparatie majora.

Aceste simptome cu cutia automata va spun sa acordati un plus de atentie autovehiculului

Transmisia automata reprezinta un sistem mecanic computerizat si foarte complex. Din acest motiv, reparatia transmisiei automate este costisitoare. Acest lucru inseamna ca mai bine acordati atentie daca unul dintre aceste simptome apar, decat sa ignorati sau sa asteptati sa dispare.

  • Sesibilitatea in angrenaj

Cutia automata functioneaza in mod normal atunci cand treci de la o treapta intr-o alta treapa de viteza normal. Nu trebuie sa simtiti nicio senzatie de alunecare sau agitare in timp ce masina comuta viteza. Cand o transmisie incepe sa aiba probleme, aceste simptome pot parea nesimnificative. Dar, cel mai bine este sa acordati atentia necesara acestor probleme, deoarece probabil situatia va deveni mai rea odata cu utilizarea. Daca deja simtiti ca este ceva in neregula cu masina atunci cand isi schimba viteza, este timpul sa o testati cu ajutorul unui instrument de diagnoza auto profesional.

  • Masina nu se va angaja in schimbarea vitezelor

Masina raspunde imediat sau exista intarziere? Transmisia nu se simte in regula? Acestea sunt probleme care pot semnala o defectiune. Ar putea indica o problema cu lichidul al caror proprietati de protectie s-au degradat si s-a ingrosat. In acest caz, un schimb de lichid va poate ajuta.

  • Zgomote puternice

Daca dintr-o data incepeti sa auziti zgomote care vin de sub masina, asa cum nu ati auzit pana acum este posibil sa aveti probleme de transmitere. Este posibil ca aceasta problema sa fie minora, dar poate semnala si ceva mai rau.

Unele zgomote care provin din transmisia masinii pot fi cauzate de descompunerea lichidului de transmisie automata. Acest fluid are o munca grea aceea de a pastra componentele lubrifiate. Cu timpul si cu utilizarea frecventa, lichidul isi pierde proprietatile de protectie si nu mai opreste frecare. Frecarea este ceea ce dauneaza sistemului de transmisie automata.

  • Miros de ars

Masina nu ar trebui sa aiba sub nicio forma un miros de ars iar acest lucru trebuie sa va preocupe. Una din cele mai frecvente cauze ale mirosului de ars din transmisie este lichidul supraincalzit. Fluidul de transmisie are un rol extrem de important in protejarea acestui sistem foarte scump si complex care functioneaza corect. In principal, este lubrifierea.

Cand abilitatile de lubrifiere ale fluidului se dimineaza, asa cum se intampla cu timpul si kilometrajul, acesta va permite frecarea daunatoare intre toate partile. Frectiunea provoaca defalcarea pieselor si acumularea de resturi. Toate aceste probleme impreuna duc in cele din urma la o defalcare completa a transmisie. Acest lucru este scump si destul de incomod.

  • Alunecarea angrenajelor

Masina ta pierde tractiune atunci cand ai cea mai mare nevoie de ea? Aceasta este o problema serioasa de siguranta . Daca transmisia ta aluneca si iese din viteza atunci cand te afli la volan este un lucru grav iar masina ta are nevoie de o diagnoza auto profesionala cu ajutorul unui instrument profesional. Pentru acest lucru, cautati un magazin de testere auto si il primiti acasa.

Computerul masinii ii transmite masinii cand este timpul sa schimbe o viteza cu alta si ce putere sa trimita catre roti. Daca ceva nu functioneaza atunci semnalul va fi trimis corect.

  • Lichid de transmisie scazut

Ati observat un lichid rosu aprins in garaj? Probabil ca ceea ce vedeti estei un lichid de transmisie automata. Lichidul nu ar trebui sa se scurga niciodata pentru ca acest lucru ar putea duce la o defalcare foarte grava si completa a transmisiei.

Spre deosebire de lichidul de motor, cel de transmisie nu scade in mod normal din cauza timpului si a kilometrajului. Deci, daca vedeti ca aveti un nivel sczut de fluid de transmisie, atunci undeva exista un loc prin care se scurge.

  • Verificati lumina din bord

Aceasta va transmite daca exista o problema cu masina. Dar aceasta poate indica o problema pentru multe sisteme diferite ale masinii voastre, nu numai transmisia. Transmisia contine numerosi senzori car pot indica orice lucru neobsinuit care apare. Acesti senzori trimit semnale computerului ca ceva nu este in regula.

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.