Dieta Rina. Cat de eficienta este si ce presupune?

regimul rinaMulta lume cauta dieta perfecta, care sa asigure o slabire rapida, sanatoasa si daca se poate fara efort. Din pacate, dieta perfecta nu exista, insa cei de la Despre-Diete.ro recomanda Dieta Rina. Este cea mai interesanta dieta a momentului si reuseste sa asigure eliminarea a pana la 15 kg in 3 luni, fara niciun risc pentru sanatate.

Regimul Rina a reusit sa cucereasca o multime de oameni si chiar sa se transforme intr-un adevarat stil de viata pentru o parte dintre ei.

Ce este dieta Rina si care sunt principiile sale?

Dieta Rina este o dieta simpla, bazata pe un regim disociat. Aceasta sustine ideea ca organismul metabolizeaza diferit fibrele, glucidele si proteinele, motiv pentru care recomanda ca in fiecare zi sa se consume doar o anumita grupa alimentara.

Aceasta dieta este bazata pe urmatoarele principii:

  • Micul dejun este compus doar din fructe, in fiecare zi si se ia intre 7 si 11;
  • Gustarile sunt excluse complet din dieta;
  • Pranzul si cina trebuie sa fie luate la ore fixe (pranzul intre 12 si 14 iar cina intre 18 si 20);
  • Cina trebuie sa fie cu 50% mai mica decat pranzul (din punct de vedere cantitativ)
  • Hidratarea este esentiala. Toate persoanele care tin aceasta dieta trebuie sa consume minim 2 litri de apa in fiecare zi;
  • Este, de asemenea, foarte importanta miscarea. Este bine sa se faca miscare moderata de 3 ori pe saptamana;
  • Exista o serie de alimente care sunt total interzise: Pufuletii, sosurile, zaharul procesat, alcoolul sau popcorn-ul.

Daca aceste reguli sunt batute in cuie, dieta devine foarte simpla. Practic, cele 90 de zile ale dietei sunt impartite in serii de cate 4 zile.

In prima zi se consuma doar proteine (carne si lactate), in a doua zi se consuma doar amidon (soia, orez, cartofi, fasole, etc), in a treia zi se pot consuma doar carbohidrati iar in a 4-a zi doar vitamine.

Dieta Rina este apreciata pentru faptul ca nu interzice alimente (cu mici exceptii) si reuseste sa ofere rezultate durabile. Din pacate, este o dieta care dureaza 90 de zile si are nevoie de inca 90 de zile perioada de refacere.

Odata tinuta insa, dieta va schimba metabolismul pe termen lung si chiar va schimba obisnuintele alimentare ale persoanelor care o tin.

Exista si contraindicatii in dieta Rina?

In principiu nu. Totusi, persoanele care sufera de diabet, au boli gastrice sau boli cronice trebuie sa consulte un medic inainte de a incepe aceasta dieta, deoarece exista riscul de a aparea complicatii. De cele mai multe ori nu exista complicatii, insa intotdeauna este mai bine sa se mearga la sigur.

Dieta Rina este cea mai atractiva dieta, deoarece reuseste sa ofere eficienta fara a elimina foarte multe alimente din alimentatie si fara a schimba drastic stilul de viata. Pentru cei care doresc sa slabeasca, asadar, este o solutie cat se poate de atractiva si de inteligenta.

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.