Tăierea gresiei – ce instrumente să folosești?

Tăierea gresiei - ce instrumente să folosești

Tăierea gresiei - ce instrumente să foloseștiTăierea gresiei este un proiect complex care necesită mai presus de toate, instrumente de calitate. Gresia trebuie să se adapteze perfect formei camerei (bucătărie, baie, WC) și să se lipească eficient de suprafețe (pardoseală sau perete). Pentru a face acest lucru, va trebui probabil să ajustezi, să tai sau să găurești plăcile. Un scurt tur al soluțiilor de șantier pentru tăierea gresiei în funcție de nevoile tale.

Realizează finisajele

De cele mai multe ori, placarea nu necesită lucrări grele, ci doar lucrări de finisare, cum ar fi montarea unei plăci în jurul unei țevi sau într-un unghi dificil. Pentru aceasta, poți folosi  clești de pe https://www.ingcomag.ro/scule-si-unelte care îți permit să tai manual și rapid plăcile.

De asemenea, se recomandă o  unealtă multifuncțională care îți va permite să efectuezi mici tăieturi de precizie în plăci. Există două avantaje în alegerea acestui tip de unelte: în primul rând, sunt foarte compacte și ergonomice, ceea ce îți va permite să lucrezi rapid și fără oboseală. De asemenea, îți vor permite și alte lucrări (șlefuire, aspirare, detașare, încorporare). Aceste instrumente multifuncționale îți vor servi în majoritatea lucrărilor viitoare de construcție sau renovare.

Taie plăcile în linie dreaptă

Dacă munca ta necesită lucrări mai grele și trebuie să tai plăci întregi, vei avea nevoie de un tăietor de plăci sau un fierăstrău pentru plăci.

Dispozitivul manual de tăiat faianță sau gresie este ideal pentru tăierea plăcilor de dimensiuni standard (maximum 57 cm) sau mai mici. Acest instrument îți permite să faci tăieturi drepte, longitudinale sau diagonale. Ușoară, mașina de tăiat gresie poate fi transportată cu ușurință într-o cutie de depozitare. Te sfătuim să alegi tăietorul de faianță potrivit nevoilor tale (plăci din gresie, faianță ceramică sau faianță mozaic).

Vezi si:  5 ingrediente care te vor ajuta sa degresezi mobila de bucatarie

Dacă intenționezi să tai plăci de format mare sau foarte mare (de la 40x40cm și până la 120x120cm), este mai bine să te echipezi cu un fierăstrău electric pentru plăci. Acest lucru îți permite să faci tăieturi drepte, curbate și chiar teșite. Este potrivit în special pentru plăci groase și poate fi folosit și pentru teracotă sau mozaic. Avantajul acestui tip de unealtă este că nu necesită efort și permite efectuarea de tăieri mari, precum și finisaje ușoare.

Efectuează tăieturi circulare în gresie

Dacă dorești să faci tăieturi circulare, tăietorul de plăci și fierăstrăul nu te vor putea ajuta. Vei avea nevoie de un fierăstrău pentru găuri, care îți permite să faci găuri de diferite diametre în plăci (dar și oțel inoxidabil, compozite și oțeluri nealiate).

Faci tăieturi în diagonală și găurești plăci

Pentru a realiza taieturi diagonale pe plăci intregi, va trebui sa folosești un polizor unghiular echipat cu un disc diamantat. Nu îți neglija siguranța și poartă ochelari de protecție și mănuși pentru tăiere.

Există și burghie special concepute pentru găurirea plăcilor și a ceramicii. Identifică nevoile tale și alege uneltele de care ai nevoie pentru a te bucura de proiecte de succes!