Cateva sfaturi de la cei mai buni pentru a deveni un sofer exemplar

Fie ca iti doresti sa economisesti in ceea ce priveste masina ta sau sa conduci mai in siguranta, expertii iti spun care sun secretele de care ar trebui sa tii cont pentru a deveni cel mai bun sofer sau un sofer exemplar.

Nu sta langa un alt automobil. Nu ar trebui sa conduci langa un alt automobil. Ar trebui sa stai mai departe pentru a-ti lua avans si pentru a putea reactiona la lucrurile neasteptate.

Privilegiaza uleiul de sinteza pentru a putea face economii. Alegand un ulei de sinteza vei reusi sa reduci emisiile de gaz cu efect de sera si vei reusi sa faci ecoomii si la benzina, doarece masina nu va mai consuma atat.

Limitarile de viteza nu sunt facute decat pentru cele mai bune conditii rutiere. Panourile cu limitari de viteza nu se potrivesc decat celor mai bune conditii rutiere. Sa conduci cu limita maxima in timpul unei furtuni este destul de periculos.

Pentru importante economii de benzina sau de bani. Ar trebui sa activezi reglarea de viteza sau sa iti supraveghezi bordul. O simpla variatie de viteza intre 75 si 85 km/h tot la 18 secunde va duce la marirea consumului cu pana la 20%.

Incetineste uzura cauciucurilor si a franelor. Decelereaza incet, bland, pana masina se va opri. Ridica piciorul de pe acceleratie atunci cand te apropii de lumina rosie a semaforului. Vei consma astfel mai putina benzina si vei reduce uzura franelor si a cauciucurilor.

Daca vrei sa protejezi mai bine motorul automobilului. In acest caz, accelerarea ar trebui sa se faca gradat. Daca te vei comporta pe sosea ca pe pista de curse iti vei pune motorul masinii la grea incercare.

Vezi si:  Sfaturi practice: de ce sa-i oferi cainelui tau conserve?

Pentru un condus mai in siguranta, tine cont de regula celor 2 secunde. Tine minte regula celor 2 secunde. In oras, nu trebuie sa fii niciodata mai aproape de 2 secunde fata de masina din fata ta. Dar acest timp trebuie sa fie inmultit cu doi pe timp de iarna, cand ai viteza mai mare sau cand te confrunti cu proaste conditii meteo.