Cele mai bune proteine masa musculara incepatori

Orice incepator in sportul anaerob priveste cu destula neincredere suplimentele proteice. Cu toate astea, realitatea este simpla: fara suplimente proteice este aproape imposibil sa se dezvolte masa musculara.

Nu exista proteine special dedicate pentru masa musculara incepatori , insa exista proteine destinate celor care doresc sa aiba o viata sanatoasa.

Desi sunt privite de majoritatea oamenilor drept niste suplimente nu tocmai sanatoase, proteinele sunt extracte din alimente 100% sanatoase si au rolul de a hrani mai bine corpul, eliminand uriasul efort al digestiei.

Ce trebuie sa stii despre proteine?

Daca intri pentru prima data in contact cu ideea de proteine trebuie sa stii ca exista mai multe tipuri de astfel de suplimente:

  • Proteine realizate din zer. Sunt extrase din zerul laptelui si sunt absorbite foarte repede de organism. Acestea contin toti aminoacizii esentiali si reusesc sa ajute la dezvoltarea extrem de rapida a musculaturii.
  • Caseina. Este o proteina speciala, extrasa tot din lactate. Spre deosebire de proteina din zer, caseina are absorbtie lenta. Este perfecta pentru persoanele care isi doresc sa slabeasca, deoarece sta mai mult timp in stomac si intestin, oferind senzatia de satietate. La fel ca si proteina din zer, contine toti aminoacizii esentiali.

  • Proteine obtinute din diverse plante. Proteina pura se poate obtine si din plante, nu doar din produse animale. Soia, mazarea, orezul sau canepa pot oferi o cantitate generoasa de proteine si o multime de alte substante nutritive, precum omega 3 si Omega 6. Proteinele din plante nu sunt, totusi, la fel de eficiente precum cele din lapte sau chiar oua, insa sunt ideale pentru vegetarienii care doresc sa dezvolte masa musculara.

In momentul in care incepi sa consumi proteine, este bine sa stii ca pudrele proteice nu inlocuiesc o alimentatie sanatoasa, ci doar o completeaza. Este extrem de important ca alaturi de proteine sa existe si o alimentatie corecta, bazata pe carbohidrati, fibre si proteine obtinute natural din carne sau lapte.

Un alt lucru important de stiut este faptul ca proteinele trebuie sa se ia pe tot parcursul zilei, in asa fel incat sa i se asigure organismului o continuitate in procesul metabolic. Multi considera ca este bine sa fie consumate la trezire, pe stomacul gol, altii considera ca sunt perfecte inainte de antrenament si altii ca sunt foarte bune de consumat in timpul antrenamentului. De fapt, atata vreme cat sunt consumate in cantitatea recomandata, nu prea conteaza cand sunt consumate. Conteaza doar sa fie insotite de un regim cat mai sanatos si de cat mai mult sport. In felul acesta se poate ajunge usor la scopul finar: slabire in cazul unora si ingrasare in cazul altora.

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.