Noul aliment sau ingredient preferat al celor care adora sa manance sanatos, dar si savuros in acelasi timp, fructul curmalului, curmala, se pare ca este vedeta momentului.

Iata mai multe cuvinte depsre cel mai gurmand si mai sanatos fruct, dar si cateva idei pentru a profita din plin de acest fruct minunat.

Foarte multa vreme ignorata deoarece se spunea despre ea ca este foarte bogata in calorii, curmala revine in forta plina de gratie. De ce? Pentru ca se potriveste de minune tendintei momentului de a consuma superalimente cu un potential minunat si cat mai putin zahar.

Care sunt virtutile sale? Foarte bogata in vitamina B si in oligoelemente, curmala este foarte bogata in fier, un lucru destul de rar in lumea vegetala. Te va ajuta deci sa lupti contra oboselii si va favoriza in acelasi timp concentrarea. In plus, mai are o multime de alti asi in maneca- este un aliment satios, ideal pentru a evita deci rontaielile dintre mese si contine foarte multe fibre, cei mai buni aliati ai tranzitului intestinal.

Curmala este deci aliatul sanatatii tale care contine zaharuri sanatoase, dar si nutrienti, fata de zaharurile albe, care sunt pline de calorii goale.

Atentie insa. Daca este vorba despre un superaliment, nu inseamna ca se poate consuma fara moderatie. Curmala ramane un fruct plin de glucide care se poate folosi pentru a inlocui zaharul in bucatarie. La gustare se pot consuma deci 3 curmale dar diabeticii ar trebuie sa le evite. Ai grija si la versiunea din  comert plina de siriop de glucoza, care anuleaza aportul sau nutritional.

Cu savuoroasele si sanatoasele curmale se pot prepara cele mai delicioase salate, sucuri sau energy balls. Dar si cele mai dulci brownies vegane.

Dar curmala se poate folosi in 1001 retete, ajutandu-te sa te bucuri  de antioxodantii sai si de cei mai buni nutrienti dar si de cele mai gurmande preparate.


Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.